Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚH (15-12-2010)«Δεν είμαστε πρόβατα - Λιοντάρια θα βγούμε μπροστά»!

Οι απεργιακές φρουρές που στήθηκαν στους τόπους δουλειάς από το χάραμα, παρά το τσουχτερό κρύο, η μαζική συμμετοχή στην απεργία και η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, που συγκρότησαν πολλές χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, μαθητές και φοιτητές, ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση για την αντεπίθεση. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν το βήμα για πρώτη φορά, από μια σειρά χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα (εργαζόμενοι στα «Ατλάντικ», σε επιχειρήσεις επισιτισμού, στα ΜΜΕ, στους ΟΤΑ, ΑΓΝΟ, ΕΥΑΘ κ.λπ.) αλλά και από το χώρο της Παιδείας και της Υγείας.
Motion Team
Από τα ξημερώματα, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης σε εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, σε εταιρείες πληροφορικής.
Από τις 8 το πρωί και για 2 ώρες, οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η περιφρούρηση συνεχίστηκε και το μεσημέρι, σε μεγάλα φροντιστήρια του κέντρου της πόλης από το Σωματείο εργαζομένων στα φροντιστήρια ιδιωτικών εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.
Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Συνεχίζουμε ασταμάτητα με πίστη στον αγώνα και τη νίκη μας. Η οικονομία των αναγκών μας και όχι των κερδών τους είναι μπροστά μας. Η εξουσία η δικιά μας και όχι των αφεντικών και των βαστάζων τους είναι μπροστά μας», είπε. Χαιρέτισαν ο Γιάννης Αλεξόπουλος από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, ο Γιάννης Φραγγίδης Γενικός Γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: