Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ δε φοβάται κανέναν και τίποτα ! Την επικίνδυνη άποψη ότι το Κόμμα απολαμβάνει «πολιτικής ασυλίας» επανέφερε την Τρίτη, στη Βουλή, ο Απ. Κακλαμάνης, για να πάρει άμεση απάντηση από τον Σπ. Χαλβατζή


Tην επικίνδυνη για το λαό και τα δικαιώματά του άποψη ότι το ΚΚΕ έχει «πολιτική ασυλία» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του Σώματος Απ. Κακλαμάνης, στη συζήτηση της Τρίτης για το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά.
Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική των βουλευτών του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο - έκτρωμα που κατεδαφίζει κάθε εργατικό δικαίωμα έφτασε στο σημείο να πει: «Υπάρχει μια διπλή ασυλία. Η ασυλία που έχουμε όλοι οι βουλευτές και η πολιτική ασυλία που έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα και αυτό επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί»!
Κατά τον Απ. Κακλαμάνη «κανείς δεν δικαιούται ούτε υποχρεούται σε ειδική ασυλία».Αντίστοιχες απόψεις έχουν κατά καιρούς εκφράσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αλλά ο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος έχει αναλάβει ως υπεργολαβία την αντικομμουνιστική επίθεση.

Αντιδρώντας έντονα και απαντώντας άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής υπενθύμισε στον Απ. Κακλαμάνη ότι «εμείς και δεμένοι λέμε τη γνώμη μας επί χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες». Ζητώντας να σταματήσουν οι προκλήσεις, πρόσθεσε:«Το θέμα της ασυλίας δεν είναι απλή κουβέντα. Ερχεται και επανέρχεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η ασυλία του ΚΚΕ.
Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Εχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό και αυτός είναι που μας έστειλε εδώ. Δεν μας στέλνει ούτε ο Απ. Κακλαμάνης, ούτε ο Θ. Πάγκαλος, ούτε κανένας άλλος. Οι απειλές σε μας δεν περνάνε. Αυτό πρέπει να το πάρουν χαμπάρι όλοι. Κανένας δεν μπορεί να απειλεί το ΚΚΕ ότι θα του άρει την ασυλία. Εχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό. Αυτοί μας στέλνουν εδώ».
Μετά την παρέμβαση του Σπ. Χαλβατζή, ο Απ. Κακλαμάνης επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είπε, αναφέροντας ότι «εγώ θα ήθελα να ακούγεται κάθε πλευρά της αίθουσας με απόλυτο σεβασμό και να μην ακούω να λένε "καλά ας λέει το ΚΚΕ ό,τι θέλει". Δεν μου αρέσει αυτό. Είναι ένα είδος πολιτικής ασυλίας που βλάπτει πρώτα - πρώτα τη λειτουργία του Κοινοβουλίου».
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: