Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

 Η νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και μαζικές απεργίες της 15 Δεκέμβρη φανερώνουν με τον πιο καταφανή τρόπο την αντίδραση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας στην πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των πρόθυμων συμμάχων της.
   Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αμήχανη να αντιμετωπίσει την οργή που εκφράστηκε στις πορείες της 15 Δεκέμβρη για ακόμη μια φορά επέλεξε το δρόμο της αδικαιολόγητης καταστολής και του άδικου ξυλοδαρμού διαδηλωτών.
Αποκορύφωμα της καταστολής στη Θεσσαλονίκη ήταν το σπάσιμο της πορείας στα 2 με όργιο χημικών και κρότου-λάμψης, χτυπώντας το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και της νεολαίας Συνασπισμού. Στην προσπάθεια μας να συνενώσουμε τα κομμάτια της πορείας δεχθήκαμε νέα επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί   κόσμος, να γίνουν 20 προσαγωγές και αρκετά άτομα να βρεθούν στο νοσοκομείο, ανάμεσα τους και στέλεχος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και στην πορεία αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες στη ΓΑΔΘ η στάση της αστυνομίας συνέχισε να είναι προκλητική.
   Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έντρομη απέναντι στις μαζικότατες διαδηλώσεις της 15 Δεκέμβρη επιλέγει τη φίμωση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που διεκδικεί τα δικαιώματα του. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μας φοβίζουν αλλά μας εξοργίζουν.
Το μέλλον που μας ετοιμάζουν, δεν μας χωράει.
                                                     Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: