Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Χιλιάδες λαού με ενωμένες γροθιές στον ταξικό αγώνα.



Στο χάρτη φαίνεται η ανάπτυξη όλης της πορείας. Οταν η κεφαλή έφτανε στο σταθμό του μετρό του ΦΙΞ, ξεκινούσαν τα τελευταία μπλοκ από την Ομόνοια
 Μαζί με τους εργάτες συμπαρατάχθηκαν στη μάχη φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι εργατικών λαϊκών οικογενειών.
 
Μάχη ελπίδας και προοπτικής ήταν η προχτεσινή πανεργατική απεργία που παλικαρίσια έδωσαν χιλιάδες εργάτες σε ολόκληρη τη χώρα, πρωτοστατώντας στη δράση για την οργάνωση όλου του λαού, να ξεσηκωθεί και να εμποδίσει την εξαθλίωσή του. Σε 63 πόλεις ακούστηκε η δέσμευση ενός λαού να μη διαπραγματευτεί με όσους καταργούν τα δικαιώματά του, αλλά με το κεφάλι ψηλά να κλιμακώσει την πάλη του. Μαζί με τους εργατοϋπάλληλους συμπαρατάχθηκαν στη μάχη φτωχομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι εργατικών λαϊκών οικογενειών αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, να στεριώσουν οι ρίζες της κοινής δράσης ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.
Στην Αθήνα, πολύ πριν το καθορισμένο «ραντεβού», η Ομόνοια είχε ήδη πλημμυρίσει κόσμο. Το κεντρικό σύνθημα δεσπόζει: «Οχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οργάνωση - Λαϊκή Αντεπίθεση».
Τα μεγάφωνα δίνουν το στίγμα: «Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε κλάδος, κάθε συνοικία, πρέπει να γίνουν κάστρα ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο». Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Η ηθοποιός Μαρία Δημητριάδου απαγγέλλει το ποίημα του Μπ. Μπρεχτ «Στις Γυναίκες». Λίγο νωρίτερα, διαβάστηκε από τα μεγάφωνα μήνυμα συμπαράστασης από την Παγκόσμια Δημοκρατική Οργάνωση Γυναικών. Αμέσως μετά το «λόγο» παίρνουν ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας και ο Νίκος Σπάθας με την κιθάρα του. Ο ηθοποιός Λευτέρης Τσάτσης απαγγέλλει το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Να με θυμάσαι». Την κεντρική ομιλία έκανε εκ μέρους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Η πορεία ξεκινά. Μπροστά τα πανό των συνδικάτων από τους κλάδους της βιομηχανίας. Πολλοί εργαζόμενοι φορούν γιλέκα της δουλειάς. Στα πανό τους γράφουν αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών τους. Τα συνθήματα δυναμώνουν: «Ολοι στο δρόμο, ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Η βροχή και το κρύο δεν εμποδίζουν κανέναν. Στα μπλοκ του ΜΑΣ ξεχωρίζουν άσπρα και κόκκινα μπαλόνια που κρατούν οι νέοι. Η πορεία φτάνει στο Σύνταγμα από τη Σταδίου και από εκεί ανεβαίνει την Οθωνος και βγαίνει στη Λεωφόρο Αμαλίας. Οταν η κεφαλή της πορείας βρίσκεται μπροστά στον Εθνικό Κήπο, η ουρά μόλις ξεκινά από την Ομόνοια. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν συντεταγμένα μέχρι τη Συγγρού κι ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις μάχες πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: