Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗ.Κ.ΚΙ. : Άδικη και διχαστική η επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα στο ΔΗΚΚΙ

Τίποτα δεν τελειώνει με τις τοπικές εκλογές. Το ΔΗΚΚΙ θα επαναφέρει το αίτημα ενός ασυμβίβαστου Νέου ΕΑΜ στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε όλες τις δυνάμεις της «εκτός των τειχών» Αριστεράς και του συνεπή σοσιαλιστικού χώρου...
Είναι δικαίωμα του ΚΚΕ να ακολουθεί τον δρόμο της άγονης και «κατά μόνας» αντίστασης ακόμα και όταν η Ελλάδα επιλέγεται ως το πειραματικό εργαστήριο των παγκόσμιων αγορών και του «ολοκληρωτικού καπιταλισμού». Όταν οδηγείται στη λαιμητόμο της κοινωνίας των δύο τρίτων και του ακρωτηριασμού της εδαφικής ακεραιότητας, όταν παραδίδεται στην λεηλασία των ξένων προστατών και στον μαζικό πλειστηριασμό των τραπεζιτών και του διεφθαρμένου καθεστώτος της 20/ετίας και ισοπεδώνονται κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις και κεκτημένα ενός αιώνα.

Είναι επίσης απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα του ΚΚΕ να επιμένει σε αυτόν τον δρόμο και να εξωθεί σε ξεχωριστές πορείες και κινητοποιήσεις ακόμη και όταν με πρωτοβουλίες όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΡ, ανένταχτοι, ΔΗΚΚΙ κ.ά.) δημιουργούνται συσπειρώσεις ικανές να ενώσουν τον λαό όπως ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και να προκαλέσουν ένα Βατερλό αντίστοιχο με αυτό του άρθρου 16 στο Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.
Είναι τέλος σεβαστό το δικαίωμά του, σε ανύποπτο χρόνο, πολλούς μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με μονομερή πρωτοβουλία του να διαλύει την αυτοδιοικητική παράταξη ΝΑΣ (ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης κ.ά.) και να ιδρύει μονομερώς άλλη παράταξη (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) και να ανακοινώνει μονομερώς υποψηφίους (αλήθεια που υπήρξε ως τώρα διαφωνία π.χ. στην Νομαρχία Αθηνών με τον επικεφαλή της ΝΑΣ Η. Νικολόπουλο του ΔΗΚΚΙ ή στην Νομαρχία Ανατ. Αττικής με τον επικεφαλής της ΝΑΣ Γ. Πάντζα του ΔΗΚΚΙ ή στην Νομαρχία Πειραιά με τον εκλεγμένο από το ΔΗΚΚΙ Π. Μαντά; Αλήθεια που υπήρξε διαφωνία στην Άρτα ή σε άλλα μέρη της περιφέρειας όπου τέθηκαν επικεφαλής της ΝΑΣ ή εκλέχτηκαν στελέχη τα οποία προέρχονταν από το ΔΗΚΚΙ;)
Βέβαια το ΚΚΕ θεωρεί πολιτικό έγκλημα καθοσιώσεως την συμμετοχή και την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και μετά την αποχώρηση της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ) όπως θεωρεί πολιτικό έγκλημα καθοσιώσεως και την συνεργασία με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς όπως π.χ. την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ κ.ά. Ως τώρα ενέκρινε την συνεργασία μόνο με το ΔΗΚΚΙ, δυστυχώς φαίνεται ότι η συνεργασία αυτή, χωρίς καμιά ευθύνη του ΔΗΚΚΙ, αρχίζει να… απορρίπτεται! Ωστόσο η πορεία των πραγμάτων δεν τελειώνει με τις τοπικές εκλογές. Εμείς θα επιμείνουμε και είμαστε αποφασισμένοι να επαναφέρουμε το αίτημα της κοινής δράσης και της συνεργασίας, το αίτημα ενός ασυμβίβαστου Νέου ΕΑΜ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε όλες τις δυνάμεις της «εκτός των τειχών» Αριστεράς και του συνεπή σοσιαλιστικού και δημοκρατικού – πατριωτικού χώρου. Θα το επαναφέρουμε γιατί πιστεύουμε ότι το αίτημα αυτό αποκτά σήμερα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής αναγκαιότητας για την επιβίωση του λαού και της χώρας, αλλά και για μια πρώτη απάντηση στην Νέα Τάξη και τον παγκόσμιο νέο ολοκληρωτισμό. Θα επιμείνουμε όχι απλά για να επιμείνουμε αλλά γιατί πιστεύουμε ότι η Ελληνική Αριστερά και ιδιαίτερα το ΚΚΕ αποτελεί ζωντανό φορέα ιστορικών καταβολών και παραδόσεων που συντείνουν σε αυτό. Δυστυχώς σήμερα η Αριστερά - με ευθύνη όλων των μερών της - σε μια ιστορική συγκυρία για την ίδια και για τη χώρα θα δώσει πολυδιασπασμένη την μάχη των επερχόμενων εκλογών και το κάθε μέρος της έχει όλο το δικαίωμα να δίνει τη δική του εκδοχή για αυτή την εξέλιξη.
Εκείνο όμως το οποίο μας βρίσκει αντίθετους και το θεωρούμε λανθασμένο είναι ο σημερινός κατακερματισμός να επιδεινώνεται με διχαστικές επιθέσεις όπως αυτή εναντίον του ΔΗΚΚΙ και να κόβονται και οι όποιες μικρές γέφυρες συνεργασίας και επικοινωνίας υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια. Θα θέλαμε επιπλέον να επισημάνουμε στους συναγωνιστές του ΚΚΕ ότι εάν επιλέγουν να επιτεθούν σε μια πολιτική συλλογικότητα η οποία παρά τις απηνείς διώξεις που υπέστη, και τις γνωρίζουν πολύ καλά, επιμένει να προτάσσει με ειλικρίνεια και συνέπεια θέσεις όπως η αποδέσμευση της χώρας από την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ και η αποχώρηση από τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ, τότε το λάθος τους δεν θα αφορά μόνο την ενότητα της Αριστεράς αλλά και την γενικότερη πορεία της ρήξης με το σύστημα του Ευρωατλαντισμού και της ξένης κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: