Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ Να αποκρούσουμε την πολιτική που «τρώει» το λαϊκό εισόδημα Ολοι μεθαύριο στους δρόμους, ενάντια στις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και ΦΠΑ

 Συνεχίζουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις να «οργώνουν» τους τόπους δουλειάς, καλώντας τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό στις 23 Σεπτέμβρη, να πλημμυρίσουν μαζί με όλο το λαό τους δρόμους των ελληνικών πόλεων με διαδηλωτές ενάντια στις νέες αυξήσεις τις οποίες ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στον ΦΠΑ.
Στην ίδια κατεύθυνση, πλατύ άνοιγμα σε πόλεις και χωριά, εκεί που μένουν και κυνηγούν το μεροκάματο τα μέλη των λαϊκών οικογενειών πραγματοποιούν και η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα μεθαυριανά συλλαλητήρια.
Ετσι, σήμερα, στις 7 μ.μ. θα γίνει πικετοφορία στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Επίσης, αύριο, οι γραμματείες Πάτρας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Ακτή Δυμαίων 28).

Χτες το πρωί, στο αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο περιόδευσε, ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπου μίλησε σε συγκεντρωμένους εργαζόμενους για το ηχηρό μήνυμα που πρέπει να στείλουν τα συλλαλητήρια των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων για φθηνό ρεύμα, πετρέλαιο, νερό, ψωμί, αλλά και για δωρεάν αστικές συγκοινωνίες την ώρα που μεταφέρονται οι εργαζόμενοι από και προς τη δουλειά, για τους ηλικιωμένους, τους σπουδαστές, τους μαθητές. «Να αποκρούσουμε την πολιτική που "τρώει" κι αυτό το πενιχρό εισόδημά μας», είπε. Για τους εργαζόμενους στον ΗΛΠΑΠ (όπως και σε όλο το Δημόσιο) και τις οικογένειές τους, οι δυσκολίες μεγάλωσαν και μετά από τη μείωση κατά 7% του μισθού τους που επέβαλε η κυβέρνηση.
Ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η κοινωνική συμμαχία εργαζομένων - αυτοαπασχολούμενων - φτωχών αγροτών με τους νέους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών και το προοδευτικό γυναικείο κίνημα, χαρακτηρίζοντάς το ένα «βήμα ιστορικής σημασίας απέναντι στην επιθετικότητα των μονοπωλίων και της εξουσίας τους».
Προβληματισμός και αγωνία εκφράστηκε από τους εργαζόμενους και για τη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, μέσα από τον Μητροπολιτικό Φορέα, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι οι συμβάσεις παροχής συγκοινωνιακού έργου με ιδιωτικές εταιρείες, η μείωση δρομολογίων και προσωπικού, η περικοπή δικαιωμάτων και μισθών, η εισβολή εργολάβων σε διάφορους τομείς, όπως ισχύει σήμερα για την καθαριότητα. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ ανέδειξε τις ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που προσπαθεί να υπνωτίσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν οι μεταφορές να γίνουν λαϊκή περιουσία.

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: