Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΑΚΥΝΘΟΣ- Αλισβερίσι ψήφων μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το αλισβερίσι ψήφων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Ζάκυνθο γίνεται χρόνια.
Στο πρόσφατο παρελθόν, τμήμα των ψηφοφόρων του νομάρχη Διονύση Γάσπαρου (ΝΔ), με κατεύθυνση ψήφιζε τον Δημήτρη Βαρβαρίγο (ΠΑΣΟΚ) για βουλευτή και φυσικά οι του δεύτερου ανταπέδιδαν με ψήφο στον πρώτο για τη Νομαρχία.
Τώρα αλλάζουν ελαφρώς τα πρόσωπα και τα ...αξιώματα. Σύμφωνα με επιστολή στελεχών της ΝΟΔΕ Ζακύνθου της ΝΔ, που αποκάλυψε - και δε διαψεύστηκε ποτέ - η εφημερίδα «Ημέρα» της Ζακύνθου, το αλισβερίσι γίνεται ως εξής: «Σας δίνουμε ψήφους για το Δήμο Ζακύνθου, μας δίνετε ψήφους για την Περιφέρεια». Και αυτό γιατί στη Ζάκυνθο η ΝΔ, λόγω «εσωτερικών προβλημάτων», αδυνατεί να κατεβάσει δικό της υποψήφιο δήμαρχο, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη της να επανδρώνουν το συνδυασμό του Αντίοχου Αντώνη(Μπαλιακρά), ο οποίος αφού δεν κατάφερε να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ (το πήρε ο Στέλιος Μποζίκης), δήλωσε στην πορεία «ανεξάρτητος».

Την επιστολή αυτή συνέταξαν και έστειλαν στη Ρηγίλλης ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Οργάνωσης της ΝΔ στο νησί. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρουν «Με δεδομένο, δε, ότι δίνεται βαρύτητα λόγω των πολιτικών εντυπώσεων στους μεγάλους δήμους, και οι μικρές κοινωνίες έχουν άλλες προτεραιότητες, αλλά και επειδή έχει δημιουργηθεί ρήγμα στους κόλπους της ΝΔ Ζακύνθου, θα ήθελα να διερευνήσετε την πιθανότητα υποστήριξης ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στη Ζάκυνθο. (...) Ο εμπλουτισμός άλλου ψηφοδελτίου με στελέχη μας σε θέσεις ευθύνης, θα δημιουργήσει μια δυναμική, που εκτιμώ ότι θα είναι νικηφόρα στις εκλογές (...) Η δε κομματική βαρύτητα θα πέσει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου, το οποίο, με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται, λόγω μεγαλύτερης εκλογικής βάσης, από υποστηρικτές άλλων κομμάτων, του δημοτικού ψηφοδελτίου. Η επιλογή αυτή είναι ρεαλιστική και άκρως πολιτική και έχει γίνει πολλές φορές σε δήμους της Ελλάδας και της Ζακύνθου».
Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Ο κόσμος του μόχθου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πρέπει να σκεφτεί πριν πάει να ψηφίσει το εξής: Τι δουλειά έχει με όλο αυτό το αλισβερίσι, με όλη αυτή την μπόχα και δυσωδία που αφορά καρέκλες, μωροφιλοδοξίες αλλά, κύρια, πολιτική συνδιαλλαγή ανάμεσα σε δύο κόμματα που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό και μας έφεραν σε αυτή την άθλια σημερινή κατάσταση; Επίσης να σκεφτεί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ότι τους πάνε να ψηφίσουν ΝΔ με κεντρική συνδιαλλαγή όπως κάνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Τατούλη που είναι εκλεκτός του ΛΑ.Ο.Σ. και της κ. Μπακογιάννη. Τέλος, να σκεφτεί ο κόσμος της ΝΔ τι δουλειά έχει να ψηφίζει τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ζακυνθίων μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα κουκιά της Ρηγίλλης και των τοπικών παραγοντίσκων. Να τους γυρίσουν την πλάτη, να κλείσουν τα μάτια τους μπροστά σε όλη αυτή την μπόχα που αναδίνεται».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: