Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πρόταση βόμβα του Αλέξη Τσίπρα: «Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές»-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε 4 από τις 8.Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο μία !



Προεκλογική συνεργασία της αριστεράς, στις μονοεδρικές περιφέρειες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισημαίνει ότι: «Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές»

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Βήμα της Κυριακής: 


Πάντως η εκλογική σύμπραξη των αντιμνημονιακών και προοδευτικών δυνάμεων που είχατε εξαγγείλει, δεν απέδωσε. Γιατί;
Διότι μέχρι στιγμής οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ επιμένουν να μην ανταποκρίνονται σε ένα αίτημα που είναι ώριμο στη συνείδηση των προοδευτικών και αριστερών πολιτών και όχι μόνο. Εμείς όμως θα επιμείνουμε. Κι αν δεν καταφέραμε να έχουμε μια γενικευμένη προεκλογική συνεργασία, πιστεύουμε ότι είναι εφικτή έστω σε περιορισμένο αλλά ιδιαίτερα συμβολικό επίπεδο. Προτείνουμε, λοιπόν, ανοιχτά την προεκλογική συνεργασία της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες με ένα σαφές αντιμνημονιακό πρόταγμα. Είναι οκτώ έδρες. Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του μνημονίου. Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές. 

Και πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί πρακτικά;
Πολύ απλά. Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δε θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις 4 θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μια των Οικολόγων και σε άλλη μια του ΣΥΡΙΖΑ.




ΠΗΓΗ-WWW.REAL.GR

11 σχόλια:

jorje7 είπε...

Τεραστια κουβεντα μπορει να ναοιξει για αυτο το θεμα

Απο την μια πολλοι θελουν να δουν την (ο,τι ορισμο θελει ο καθενας) αριστερα σε κυβερνητικες ευθυνες

Ομως οι κυβενρητικες ευθυνες θα ειναι ΜΕΣΑ στο υπαρχον οικονομικο και πολιτικο συστημα και τα περιθωρια ,αμφιβαλλω ποσο μεγαλα θαειναι

Απο την αλλη εαν αναμενουμε ραγδια ισχυροποιηση του εργατικου και ευρυτερου επαναστατικου κινηματος προκειμενου να επιυευχθει αλλαγη συστηματος...ισως περιμενουμε 2-3 ζωες ακομα

Το δευτερο μπορει να φερει απογοητευση μιας και μεγαλα ποσοστα θα καταγραφουν υπερ αριστερων κομματων, αλλα ο Σαμαρας θα ειναι πρωτος και το ΠΑΣΟΚ δευτερο...

Το πρωτο ισως και να ειναι χειροτερο ομως, μιας και τελικα ειτε θα οδηγησει σε πολλαπλες διασπασεις και απογοητευσεις ειτε σε αποτυχια κυβερνητικη(θελω να πιστευω οτι η πιθανοτητα ΠΑΣΟΚοποιησης της αριστερας εαν ποτε ανεβει σε εξουσια ειναι μηδαμινη)

Μου κανει εντυπωση ομως το γιατι απευθυνεται και στην ΔΗΜ.ΑΡ....και ξαναξεκιναει η κουβεντα τι ειναι αριστερα τελικα για τον καθενα?

Αρκει να ειναι αντιμνημονιακος καποιος? Ειναι και η ΧΑ
Αρκει να ειναι γενικολογα υπερ καποιου σοσιαλισμου? Ειναι και η ΧΑ παλι

Ειναι θεμα ταμπελας και παρελθοντος? Ειναι θεμα του ο,τι δηλωσεις εισαι? ΔΞ/ΔΑ-Ισως

Καλο ειναι οι οποιες συμπραξεις παντως να μην γινονται μπροστα σε εκλογες αλλα να εχουν δοκιμασθει σε βαθος χρονου σε κοινωνικους-εργατικους χωρους(συνδικατα,κινημα,δημοι,ομοσπονδιες κλπ) και μετα να προχωραει η οποια εκλογικη συμπραξη

Red Star είπε...

Μεγάλη κουβέντα μπορούμε να κάνουμε, όμως η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει μια υπέρβαση.Η ρητή του δήλωση να στηρίξει στις μισές μονοεδρικές περιφέρειες ψηφοδέλτια του Κ.Κ.Ε για να στερηθούν ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ. κάποιες έδρες που ίσως τους φανούν χρήσιμες για πλειοψηφίες των 180 βουλευτών είναι μια θέση που πρέπει να συζητηθεί...

mikiskke είπε...

Ο blogger Matrix αντί να κρύψει την δήλωση του "επαίτη" προέδρου για σύναψη εκλογικών συμμαχιών, έχει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ και μόνο θράσος να μας την παρουσιάζει ως είδηση βόμβα!

Ο εν λόγω πολιτικός χώρος, ως γνήσιο αστικοδεκανίκι, έχει φάει τα λυσσακά του προκειμένου να συνάψει εκλογική συμμαχία ή υποψήφιο συνασπισμό εξουσίας όπως πριν μερικούς μήνες τον ονομάτιζαν . "Ο αποπνέω" εδώ και πολύ καιρό άρωμα Καρατζαφέρη, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απευθύνει τόσο πολλά καλέσματα που πραγματικά χάνεις το μέτρημα. Κάλεσμα στην λεγομένη λαϊκή δεξιά, κάλεσμα στην παραδοσιακή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, κάλεσμα στον φίλο του (όπως τον αποκαλεί) Φώτη Κουβέλη, κάλεσμα στον αντιμνημονιακό Καμμένο, με τον οποίο κιόλας δεν αποκλείει να συνεργαστούν μετεκλογικά. Σε λίγο θα κάνει κλήση και στον άλλο κόσμο για να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας και στον Στάλιν, ο εν λόγω πρόεδρος, που σε σαλτιμπαγκισμό έχει ξεπεράσει προ πολλού τον αρχικολωτούμπα Καρατζαφύρερ!
Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεκάδες οι περιπτώσεις στήριξης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚογενών ψηφοδελτίων με αποκορύφωμα το αντιΚΚΕ μέτωπο στην Ικαρία.
Και πολύ καλά κάνει ο αστικοθεσμολάγνος πρόεδρος, γιατί πως αλλιώς θα διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα και η κοινωνική συνοχή για την διασφάλιση των οποίων ανησυχεί τόσο πολύ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης ισχυρίστηκε ότι έχουμε κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό ισχυρίστηκαν τότε και όλα τα αστικά κόμματα. Από το 2010 η αριστερά του σαλτιμπαγκισμού και της αποριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών συνειδήσεων θέλοντας για ακόμη μια φορά να συσκοτίσει τον χαρακτήρα της κρίσης εναρμονίστηκε πάλι με την θέση των υπολοίπων αστικών κομμάτων. Αυτή την φορά έκανε λόγο για κρίση χρέους! Για κρίση χρέους κάνουν λόγο όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ντόπια και υπερεθνικά!

Η κρίση μπορεί να εκδηλώθηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα της οικονομίας αλλά το πλασματικό κεφάλαιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σκιά του ανθρώπινου σώματος. Για να υπάρξει αυτή η σκιά πρέπει να υπάρχει και το κυρίως σώμα της οικονομίας, δηλαδή η πραγματική οικονομία μέσω της οποίας προκύπτει το καπιταλιστικό κέρδος.

mikiskke είπε...

Τι τόνισε και συνεχίζει να τονίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ;

Ότι η σημερινή καπιταλιστική οφείλεται στην αναρχία που χαρακτηρίζει τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα λιμνάζουσα κεφάλαια που προήλθαν από την προηγούμενη περίοδο των περίφημων ρυθμών ανάπτυξης δεν μπορούν να βρουν πεδία δράσης που να τους εξασφαλίζουν τέτοια ποσοστά κέρδους που να είναι ανταγωνίσιμα τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην διεθνή αγορά.
Από πού προήλθαν τα δίχως προηγούμενο πλεονάζοντα κεφάλαια; Από την απλήρωτη εργασία των πολλών που εντός του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού συστήματος μετουσιώνεται σε καπιταλιστικό κέρδος (ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Τι για διαγραφεί μέρους του χρέους έχουν μιλήσει (το υπόλοιπο θα το πληρώσουμε), τι για νόμιμο και επαχθές (το "νόμιμο" πάλι θα το πληρώσουμε), τι για τριετή στάση πληρωμών (μετά πάλι πρέπει να πληρώσουμε).

Τι δεν μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που αναγνωρίζει και μέρος του χρέους που πρέπει να επωμιστεί ο ελληνικός λαός;

Ότι ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ να είχαμε, μέτρα που στοχεύουν στην υποτίμηση της εργατικής δύναμης μέσω της μαζικής ανεργίας, της καρατόμησης μισθών, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας κ.λ.π. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προκειμένου το ευρωενωσιακό κεφάλαιο να βγει ενισχυμένο στο πεδίο του παγκόσμιου ανταγωνισμού με τις αναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία). Ότι μέτρα αντιλαϊκά λαμβάνονται και έχουν παρθεί σε μια σειρά χώρες της ΕΕ με ανόμοια δημοσιονομικά μεγέθη. Σε χώρες δηλαδή που εμφανίζουν καλούς δημοσιονομικούς δείκτες, όπως η Γερμανία (ατζέντα 2010), Σουηδία, η Δανία (με κεντροαριστερή κυβέρνηση), στην Μεγάλη Βρετανία και σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.

Αφήστε το γεγονός που τα όσα προτείνει ο εν λόγω χώρος ως δήθεν φιλολαϊκά έχουν ήδη γίνει. Διέγραψαν αρχικά το 19% ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Διαγράφουν το 50% ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Αφήστε και το άλλο το τραγελαφικό, να ζητά την κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Ζητά δηλαδή σε συνθήκες κυριαρχίας της εξουσίας των μονοπωλίων, αυτό που μέχρι και πρωτοετής στην ΑΣΟΕ δεν θα συνιστούσε. Να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες ΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ το κεφάλαιο ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ καταστρέφει μέρους του δικού του κεφαλαίου (κρατικά ομόλογα).

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ (που έχει προ πολλού χιλιολιώσει) ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (όπως εσύ Matrix):
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ???

dpa είπε...

Μήπως πρέπει να διαβάσουμε τον νόμο Παυλόπουλου.
Και εξηγώ:
Α ΦΑΣΗ
Αφαιρούμε 50 έδρες
Δημιουργείται εκλογικό μέτρο = ψήφοι κομμάτων που υπερβαίνουν το 3% των εγκύρων / 250 έδρες.
Απονομή των εδρών στα κόμματα με απλή αναλογική (σε α και β κατανομή) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Απονομή σε όποιο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων με ΜΟ ψήφων=ψήφοι/πλήθος κομμάτων συνασπισμού, έρθει πρώτο των 50 εδρών.
Β ΦΑΣΗ
Κατανομή των ΗΔΗ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΩΝ εδρών στα κόμματα ανά εκλογική περιφέρεια.

Εάν όλοι οι αριστεροί ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ σε μια μονοεδρική, ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη και ΚΚΕ στην τρίτη το άθροισμα των ψήφων τους παραμένει σταθερό και άρα και των εδρών τους.
Από που προκύπτει ότι η αριστερά μπορεί να αφαιρέσει έδρες από τους Συγκυβερνώντες?
Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι η αξιοποίηση των ψήφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντάλλαγμα έδρες κάτι που όμως προϋποθέτει συμφωνία minimum θέσεων.

Matrix1917 είπε...

Προς mikiskke

Ήμουν φίλος του Ξεκινήματος ως συνιστώσα του Σύριζα και ψηφοφόρος.
Δεν ήμουν ποτέ φίλος του ΣΥΝ
Το "Ξ" έχει κάνει κριτική στον Συνασπισμό πολλές φορές

Είμαι αναποφάσιστος δεν ξέρω τι να ψηφίσω αλλά θα ψηφίσω και με μισή καρδιά που λένε.Να μην πάει χαμένη η ψήφος

Σαν είδηση με εξέπληξε που ο Συν θα ψήφιζε Κκε σε 4 μονοεδρικές.Εκεί πάει το βόμβα.

Διάβασα τις απόψεις σου.Κριτήριο ψήφου δεν είναι μόνο η πολιτική συνέπεια των κομμάτων.Συνέπεια έχει το Κκε δεχτόν.Υπάρχουν και άλλα θεματάκια. Ένα θέμα είναι η καθημερινότητα.Πως τα βγάζουμε πέρα.Και εκεί βλέπω μαύρο σκοτάδι αν βγουν πάλι τα ίδια σκατά.

Και εντάξει με βλέπω πάλι να τρέχω να φωνάζω μετά τις εκλογές σε συγκεντρώσεις. Τα λαμόγια όμως ο Σαμαράς ο Βενιζέλος και η τρελοπαρέα τους θα λένε μας στηρίζει το 50-60 % τι μιλάτε

Το λοιπόν κριτήριο είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να δώσω στην κάλπη σε αυτούς.

Αυτά γιατί εντάξει στο μπλογκ αυτό προσπαθώ να κρατώ ίσες αποστάσεις και ανεβάζω από όλους νέα

Προς dpa
Δεν το γνώριζα ,κολονόμος μου μοιάζει ραμμένος για τα μέτρα των 2 σάπιων κομμάτων εξουσίας
Έχουν φτάσει σε σημείο διάλυσης και με το νόμο φρανκεστάιν του Προκοπάκη Πάκη με 40 % βγάζουν 151 νομίζω.Έτσι ; Ο επόμενος νόμος λέω να δίνει +300 στο πρώτο κόμμα να τελειώνει η φάρσα εκλογές

kolokotronis είπε...

@ Matrix
είναι όπως ακριβώς σου τα λέει ο dpa.
Εάν κερδηθεί κάποια μονοεδρική περιφέρεια, θα αφαιρεθεί μία έδρα, που θα κέρδιζε το συγκεκριμένο κόμμα κάπου αλλού. Άρα, καθόλου δεν αφαιρούνται έδρες από τον δικομματισμό, με αυτόν τον τρόπο.
Και εντάξει. Εσύ δεν το γνώριζες, όπως γράφεις ακριβώς από πάνω.
Ο Τσίπρας δεν το γνώριζε;
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
-είτε ο Τσίπρας δεν το γνώριζε, άρα είναι επικίνδυνα αφελής,
-είτε το γνώριζε (που είναι και το πιθανότερο), άρα είναι πολιτικάντης και καιροσκόπος του αισχίστου είδους.

haridimos είπε...

έτσι οι μονοεδρικές δεν θα αλλάξουν το συνολικό αποτέλεσμα . Δεν είμαστε στο 1990 που έγιναν οι συνεργασίες μονοεδρικών ΠΑΣΟΚ-ενιαίου ΣΥΝ που έβγαλαν 4 από τις 5 αν θυμάμαι καλα, αλλά πάλι έβγαλε 150 (+Κατσίκης από ΔΗΑΝΑ).

Επίσης αν ας πούμε στηρίξουν όλοι τους υποψηφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή της Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Πρωτοβουλίας πχ στις μονοεδρικές δε θα εκλεγεί κανείς ακόμα κι αν είναι πρώτοι στις περιφέρειες τους, αν δεν περνάνε το 3% πανελλαδικά. (ίσως γι'αυτο ο Τσιπρας δεν έβαλε στην πρόταση του την αλλη αριστερά)

Το μονο που θα προσφέρει μια τέτοια συνεργασία είναι να υπάρχει και άλλο χρώμα στον 'εκλογικό' χάρτη και όχι μονο μπλε/πράσινα .

Unknown είπε...

Δεδομένης της πολυδιάσπασης της Αριστεράς, στο μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι οι εκλογές (αν γίνουν τελικά) να μην δώσουν 151 βουλευτές σε Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ.
Έτσι το σύνθημά μου, κι αυτό που προπαγανδίζω στους κύκλους μου είναι:
ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ.

xrhstos είπε...

Το Σαββατο που μας πέρασε ο Συριζα συνεργάστηκε με το Πασοκ στο συνέδριο του εργατικού κέντρου της καρδίτσας ασ αποφασίσει επιτέλους με ποιους θέλει συνεργασία και όχι όπου το βολέυει για να μαζεύει έδρες.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο.
Μέσα σε όργιο νοθείας πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Την ευθύνη φέρουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που «κατέβηκαν» με κοινό ψηφοδέλτιο στο Συνέδριο, αποδεικνύοντας, για μια ακόμα φορά, ότι τους συνδέει ο κοινός στόχος του χτυπήματος των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος, ώστε να μην «ενοχλείται» και να μην εμποδίζεται ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, τον οποίο, από κοινού και σε συνεργασία, υπηρετούν, βλάπτοντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Για να πετύχουν αυτόν το στόχο, δε δίστασαν να προχωρήσουν σε «σκαστή» και εκτεταμένη νοθεία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι 24 από τους 81, συνολικά, αντιπροσώπους στο συνέδριο εμφανίστηκαν να προέρχονται μόνο από 2 από τα 35, συνολικά, σωματεία και συγκεκριμένα 14 από το Σύλλογο Καθαριστριών και 10 από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο, αυτό σημαίνει ότι στις αρχαιρεσίες των δυο σωματείων ψήφισαν πάνω από 1.150 εργαζόμενοι, κάτι που είναι εξωπραγματικό για μια περιοχή όπως η Καρδίτσα και δείχνει, καθαρά, το μέγεθος της νοθείας που έγινε.
Ταυτόχρονα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υποβαθμίσουν και να εκφυλίσουν τις εργασίες του Συνεδρίου. Ετσι, όταν ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση, στο χώρο είχαν προσέλθει μόνο οι 40 από τους 81 αντιπροσώπους και μέσα σε μισή ώρα στην αίθουσα έμειναν μόνο 15. Λόγω αυτής της κατάστασης εκφυλισμού κι ενώ είχε, ήδη, ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) - η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ - έκανε δήλωση αποχώρησης από τη Γενική Συνέλευση.
Παρά το όργιο νοθείας, η ΔΑΣ ανέβασε και τις ψήφους και τα ποσοστά της και τις έδρες της σε σχέση με το προηγούμενο Συνέδριο, ενώ πτώση είχε το «δίδυμο συνεργασίας» ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ.

admin είπε...

Η πρόταση Τσίπρα για κοινή κάθοδο στηρίζεται στην διάθεση των εργαζόμενων της χώρας μας, να παλέψουν όλοι μαζί ενάντια σε μια οικονομική πολιτική που βάζει τις ανάγκες τους πίσω από τις ανάγκες των δανειστών.
Η πρόταση αυτή είναι συνέχεια των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ προς την αριστερά για κοινή κάθοδο με στόχο κυβέρνησης της αριστεράς. Σίγουρα αποτελεί ένα βήμα πίσω σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση συνολικής εκλογικής συνεργασίας και αποτελεί προσαρμογή μπροστά στην άρνηση των άλλων δυνάμεων να αποδεχθούν τις ευθύνες τους.
Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας, ο κόσμος αναζητάει την ελπίδα στην αριστερά και δεν πρέπει να διαψευστεί.
Αν μπορεί ο κομισάριος του ΚΚΕ να κοιτάξει στα μάτια τον φτωχό , τον πεινασμένο , τον άνεργο και τον καταχρεωμένο και να του πει ότι θα τον κυβερνήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρότι η αριστερά έχει μεγαλύτερο ποσοστό , ας το κάνει. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ καταλαβαίνουν τα όρια του κόμματος τους. Ενώ μπορούν να διεκδικήσουν να ανοίξουν το δρόμο για την εξουσία των εργατών κρύβονται και μιλούν σαν του παπάδες για τον σοσιαλισμό …που θα έρθει κάπου στο άγνωστο μέλλον.
Σύντροφε mikisKKE δεν είναι αριστερός όποιος μιλάει με πωρωμένη ορολογία ακτίφ στελεχών του κόμματος, είναι άχρηστες οι πολλές αναλύσεις σωστές ή λάθος αν δεν απαντούν στα βασικά ερωτήματα των εργαζομένων. Η κοινωνία στρέφεται προς την αριστερά και το ΚΚΕ κλειδώνεται στην τουαλέτα και κοσκινίζει για έναν και μόνο λόγο γιατί δεν θέλει να ζυμώσει , γιατί δεν πιστεύει ότι μπορεί να ζυμώσει. Τα ψέματα και οι υπερβολές που χρησιμοποιείς απευθύνονται σε ανεγκέφαλους χούλιγκαν του μηχανισμού ή ναιναίδες του κόμματός σου . Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Καρατζαφέρης ή Καμμένος. Κάνεις γαργάρα την συμμετοχή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη . Γιατί το κόμμα μπορεί να βγάζει την ΝΔ στην κυβέρνηση και δεν μπορεί να βγάζει την αριστερά , πολύ απλά το κόμμα λέει ψέματα, ο μηχανισμός του δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους αλλά για την αναπαραγωγή του, είναι ένας ηττοπαθής και μισάνθρωπος μηχανισμός που διώχνει τους πάντες από κοντά του.
Όσοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα σήμερα και αναφέρονται αφηρημένα στο Σοσιαλισμό ή την λαική εξουσία ενώ αρνούνται την κοινή μάχη, στην ουσία γεμίζουν απαισιοδοξία τα μέλη και τους οπαδούς τους, προσφέροντας δώρο την κυβέρνηση στην επερχόμενη συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στον σύντροφο dpa θα ήθελα να επισημάνω ότι οι ψήφοι κλέβονται και πρίν και μετά την κάλπη. Επειδή ζω σε μονοεδρική θα ήθελα να του πω ότι ο κόσμος έχει ανάγκες και δεν έχει ελπίδα., και με ευθύνη της αριστεράς Αν τους πεις ότι θα βγεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ αρκετοί θα τρέξουν να κάνουν τις επαφές τους εκεί. Υπάρχουν προγράμματα για ανέργους και διάφορα άλλα ψίχουλα και εξυπηρετήσεις για να μοιραστούν., Αυτά θα τα μοιράσει ο επόμενος βουλευτής. Αν δεν διεκδικείς κι εσύ βουλευτική έδρα δεν μπορείς να διεκδικήσεις καμιά δικαιοσύνη στο μοίρασμα της πίτας και οι ψήφοι χάνονται πριν μπουν μέσα στην κάλπη. Το χειρότερο είναι ότι παύεις να παλεύεις για κάτι χειροπιαστό και παλεύεις για κάτι αφηρημένο και δευτερεύον στα μάτια του κόσμου.

Το κάθε κόμμα παίρνει αποφάσεις ιστορικές και πρέπει να τις σταθμίσει ανάλογα.
Δεν χρειαζόμαστε άλλες Βάρκιζeς