Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Απειλεί με νέες επιθέσεις. o επικεφαλής των Tσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ




   Ο επικεφαλής των Tσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Μόσχας που προκάλεσε το θάνατο 39 επιβατών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ανεπίσημη ιστοσελίδα ισλαμιστών ανταρτών.

    Ο κ. Ουμάροφ, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως "Εμίρη του Εμιράτου του Καυκάσου", αναφέρει στο βίντεο ότι προσωπικά ο ίδιος διέταξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Και απειλεί ότι οι επιθέσεις στη Ρωσία θα συνεχιστούν.

    "'Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 29 Μαρτίου στη Μόσχα δύο ειδικές επιχειρήσεις μας έγιναν με στόχο την καταστροφή των απίστων αλλά και για σταλούν συγχαρητήρια στην FSB", αναφέρει ο κ. Ουμάροφ στο διάρκειας 4,5 λεπτών βίντεο.

    Σημειώνεται ότι ένας από τους δύο σταθμούς του μετρό όπου έγινε η έκρηξη απέχει μόλις λίγα μέτρα από την έδρα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB πρώην KGB) .

    "Και οι δύο επιχειρήσεις μας έγιναν υπό την διοίκησή μου και δεν θα είναι οι τελευταίες", τονίζει ο κ. Ουμάροφ στο βίντεο, που όπως είπε γυρίστηκε στις 29 Μαρτίου. 



Πηγή:ΑΠΕ/ΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: