Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Αλέκα Παπαρήγα: Ως κόμμα μελετούμε τη δράση του Μπελογιάννη


Με την υπόσχεση "συνεχίζουμε ακούραστοι και απτόητοι τον αγώνα" έκλεισε την ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Ηλία Αργυριάδη, Νίκου Καλούμενου και Δημήτρη Μπάτση στο Άλσος Γουδί (απέναντι από την πρώην σχολή χωροφυλακής). 

Στο μνημείο, που είναι μια μαρμάρινη πλάκα με χαραγμένη την επιγραφή "τιμή και δόξα" επάνω από το πρόσωπο του Ν. Μπελογιάννη με το γαρύφαλλο και τα ονόματα των άλλων αγωνιστών μελών του ΚΚΕ οι οποίοι "εκτελέστηκαν από την αστική τάξη με κυβέρνηση Πλαστήρα στις 30/3/52" (όπως σημείωσε η κ. Παπαρήγα), αναγράφεται και τμήμα της απολογίας του αγωνιστή στο διαρκές στρατοδικείο.
Η κ. Παπαρήγα στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι είμαστε εδώ σήμερα, 58 χρόνια μετά την εκτέλεση για να διαδηλώσουμε ότι δεν ξεχνάμε το χρέος να κάνουμε ότι μπορούμε για "να ξημερώσουν και στη χώρα μας καλύτερες μέρες" (σ.σ. από την απολογία Μπελογιάννη).

Η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε υπαίτια της δολοφονίας την αστική τάξη ("το παλάτι, οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Πλαστήρα η οποία δεν απένειμε χάρη όπως απαιτούσε η παγκόσμια κινητοποίηση", όπως είπε) και αναφέρθηκε ιστορικά στις πρακτικές των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Σήμερα, υπογράμμισε, απαγορεύεται η ελεύθερη δράση κομμουνιστικών κομμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες, χαρακτηρίζονται παράνομες απεργίες, απολύονται απεργοί εργάτες, θεωρείται ο χιτλερικός στρατός απελευθερωτικός στις βαλτικές χώρες - μέλη της ΕΕ και άλλα. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν απορρίπτει το ρόλο του νόμου και του δικαίου, απλά θεωρεί "νόμο το δίκαιο του εργάτη" απορρίπτοντας την πολιτική που επιβάλλει το εργατικό λαϊκό σιωπητήριο, τη συναίνεση και υποταγή στις αντιλαϊκές αποφάσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

"Και σήμερα έχουμε διακηρύξει ότι νόμος για μας είναι το δίκαιο του παραγωγού όλου του κοινωνικού πλούτου που το καρπώνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τη βοήθεια των πολιτικοστρατιωτικών οργανισμών τους και των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων" ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Αυτό το σύνθημα, πρόσθεσε, είναι εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα που δυναμώνει η επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων στη φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ενώ είναι βέβαιο ότι νέο κύμα θύελλας επέρχεται κατά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς. Εμείς, πρόσθεσε, το λέμε καθαρά δεν κάνουμε πίσω ούτε πόντο.

Αναφερόμενη στη δράση και στη ζωή του Μπελογιάννη τόνισε ότι ως κόμμα τη μελετούμε και τα συμπεράσματά μας είναι ότι η συνεχής κατάκτηση της γνώσης για να γίνει καλύτερη η δράση αποτελεί προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της ιδεολογικής σταθερότητας η οποία με τη σειρά της αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρχει και πολιτική σταθερότητα αλλά και αισιοδοξία που εμπνέει θέληση και ικανότητα αντεπίθεσης κατά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: