Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Συγκρούσεις Παλαιστινίων με τις ισραηλινές αρχές στην ανατολική Ιερουσαλήμ



Συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ξέσπασαν σήμερα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουφάτ, οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τους ισραηλινούς αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, οι οποίοι ανταπάντησαν με βομβίδες κρότου και σφαίρες από καουτσούκ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.
Χθες, η Χαμάς είχε προαναγγείλει για σήμερα μία «ημέρα οργής» ως απάντηση στις χθεσινές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ιστορικής συναγωγής της Χούρβα, η οποία ξαναχτίστηκε στην εβραϊκή συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, περίπου 3.000 άνδρες έχουν αναπτυχθεί στην Ιερουσαλήμ, κυρίως στην Παλαιά Πόλη, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη, ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Πλατεία των Τζαμιών σε όλους τους μη μουσουλμάνους, αλλά και στους μουσουλμάνους κάτω των 50 ετών.
Την ίδια ώρα, η ισραηλινή προεδρία γνωστοποίησε ότι η επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, Τζορτζ Μίτσελ, στην περιοχή θα καθυστερήσει.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: