Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Προφυλακιστέος διαδηλωτής με βάση τον "κουκουλονόμο"


    Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται πλέον η κατάργηση του διαβόητου κουκουλονόμου, για την οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή προφυλάκιση ενός διαδηλωτή που συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης. Το θέμα έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός, ενώ και ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και ως μάρτυρας στην ανακρίτρια υπέρ  άλλου συλληφθέντος, κατήγγειλε την επιμονή των αρχών να συντηρούν και να ενεργοποιούν τις διατάξεις του κουκουλονόμου.

    Ο 28χρονος γυμναστής Μάριος Ζέρβας, ο οποίος εργάζεται στο ΟΑΚΑ ως εκπαιδευτής νηπίων στην κολύμβηση, προσήλθε ενώπιον του ανακριτή με κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη με κίνδυνο για ανθρώπινη ζωή, διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μ. Ζέρβας έριξε μολότωφ σε αστυνομικό, ο οποίος πήρε φωτιά και αφού την έσβησε (!) προχώρησε στη σύλληψή του.
    Ο νεαρός ωστόσο υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες και μάλιστα προσκόμισε πλήθος φωτογραφιών από τη στιγμή της σύλληψής του που έδειχναν ότι δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπο, δεν υπήρχε ένταση, ενώ οι πολίτες βρίσκονταν ανακατεμένοι με τους αστυνομικούς. Υπέρ του Μ. Ζέρβα κατέθεσε ένας αυτόπτης, ενώ η υπεράσπισή του είχε δηλώσει δέκα ακόμα μάρτυρες, οι οποίοι δεν εξετάστηκαν.
    Σε αντίθεση με τον Μ. Ζέρβα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες, στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

    Πηγή:ΑΥΓΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: