Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ξεπέρασε ακόμα και τον πιο άθλιο εαυτό του ο Κούγιας ! Ζήτησε συλλήψεις μαρτύρων στη δίκη Κορκονέα


Να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο η αυτόπτης μάρτυρας Ξενούλα Σκούρα για το αδίκημα της ψευδορκίας αιτήθηκε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας αμέσως μετά την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Για "στρατευμένους" μάρτυρες έκανε λόγο ο δικηγόρος, ο οποίος υποστήριξε ότι όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και η κ. Σκούρα αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων "πρωταγωνιστές των επεισοδίων, οι οποίοι αμέσως μετά εξαφανίστηκαν και στη συνέχεια εμφανίστηκαν παρουσιάζοντας τους κατηγορούμενους ως ψυχρούς δολοφόνους".

Η μάρτυρας είχε υποστηρίξει κατά την κατάθεσή της ότι το επίμαχο βράδυ δεν υπήρξε καμία έντονη φασαρία "είδα μόνο μια αναστάτωση και ακούγονταν φωνές δυνατότερες του κανονικού", δήλωσε.
Σε προσπάθειες της υπεράσπισης να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες αναφέρθηκε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Χρήστος Μυλωνόπουλος. Μάλιστα στο ακροατήριο είχε προηγηθεί αναπαράσταση βασισμένη στις περιγραφές της κας Σκούρα με τον κατηγορούμενο Επαν. Κορκονέα να σταθεί στη μέση της δικαστικής αίθουσας όρθιος και με προτεταμένα τα χέρια. Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια "με αυτή την προοπτική το όπλο στόχευε στα κτίρια αριστερά και όχι στην τσιμεντένια μπάλα". Απαντώντας, η μάρτυρας υποστήριξε ότι το χέρι του ένστολου βρισκόταν παράλληλα προς το έδαφος, "η εικόνα που είδα για λίγα δευτερόλεπτα ήταν ένα όπλο που σημάδευε μπροστά".
Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση της μάρτυρος η οποία είχε τηλεφωνήσει ανώνυμα στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε τη θέση στην οποία βρισκόταν ο Επαμ. Κορκονέας το βράδυ του περιστατικού.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: