Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΡΤΗ, ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΟΥΣ !


  • Δίνουμε συνέχεια στην απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στα μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.
  • Στην Ομόνοια στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.
  • Στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Να βουλιάξουν οι δρόμοι από απεργούς με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Όλοι στη μάχη για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Με στόχο η αυριανή πανεργατική απεργία να δώσει νέα ώθηση στην ιδεολογικοπολιτική συζήτηση με τους εργαζόμενους για τη ρίζα των προβλημάτων τους, αλλά και την οργάνωση μες στους τόπους δουλειάς, ενάντια στο μέτωπο εργοδοσίας - εργατοπατέρων που σπέρνει την υποταγή στην αντεργατική επίθεση, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν με εντατικούς ρυθμούς τη μάχη, για να φτάσει παντού το κάλεσμα αγώνα.

Με την απεργιακή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που κυκλοφόρησε το Σάββατο, από την επομένη κιόλας της μεγάλης απεργίας που έγινε στις 5 του Μάρτη, αναπτύσσεται πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα πάνω στο γόνιμο έδαφος του νέου κύκλου σκληρών, αλλά ελπιδοφόρων αναμετρήσεων που ξεκίνησε στις 17 Δεκέμβρη, ενισχύοντας την αισιοδοξία και το αγωνιστικό ανάστημα των εργαζομένων.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν συνέχεια στους αγώνες τους για να εμποδίσουν την αντεργατική επίθεση, συμμετέχοντας αποφασιστικά στην απεργία στις 11 Μάρτη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στο ταξικό της κάλεσμα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Το ΠΑΜΕ δίνοντας συνέχεια στην απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους μετανάστες να πάρουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 Μάρτη. Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα. Να καταδικαστούν η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφισαν και στήριξαν τα μέτρα.
Προειδοποιούμε τον εργάτη και την εργάτρια ότι έρχονται και άλλα μέτρα και άλλες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στις εργασιακές σχέσεις, είναι το επόμενο μπαράζ της επίθεσης. Ηδη η Κομισιόν, η ΕΕ το απαιτεί και ο ΣΕΒ "τρίβει τα χέρια του" από ικανοποίηση και απαιτεί τα μέτρα (για το δώρο, το επίδομα κ.λπ.) να εφαρμοστούν άμεσα και στον ιδιωτικό τομέα. Τα μέτρα χτυπούν ενιαία τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Να μη γίνουμε συνένοχοι στη σφαγή μας
Εργάτες, εργάτριες
Μη σας κοροϊδεύουν με την προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της αστικής τάξης στα ΜΜΕ. Τους πήρε ο πόνος για τα προβλήματα της εργατικής τάξης;
Σκεφτείτε - προβληματιστείτε.
Βγάλτε από το μυαλό σας ότι έχετε εσείς ευθύνη για τα ελλείμματα, για την κατάσταση. Να μη μας κάνουν να αισθανόμαστε συνένοχοι. Μας θέλουν φτηνούς, για να γεμίζουν τον ντορβά τους με κέρδη. Εχουμε μεγάλη ευθύνη για μας και τα παιδιά μας. Ψηλά το κεφάλι. Αξιοποιήστε τη δύναμη που έχει η τάξη μας και είναι μεγάλη. Ξεπεράστε κάθε αμφιβολία, κάθε ταλάντευση. Ολοι με το ΠΑΜΕ. Μακριά από τις επικίνδυνες, για τα συμφέροντά μας, ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν μεταξύ τους στο γιαπί, στο γραφείο, στις μηχανές, στο εργοστάσιο, στον πάγκο. Τους άνεργους να ανοίξουν κουβέντα στην ουρά για το επίδομα ανεργίας. Να καταλήξουν ότι η θέση τους είναι να αποφασίσουν συλλογικά να απεργήσουν με το ΠΑΜΕ. Να βρεθούν κάτω από τα πανό και τις σημαίες των ταξικών συνδικάτων. Να οργανώσουν την περιφρούρηση στο χώρο τους».


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: