Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Ωραίο το παραμύθι με τον δράκο της χρεωκοπίας

Η μαζική συμμετοχή στην αυριανή νέα 24ωρη απεργία, αλλά και η συνεδρίαση της ΚΠΕ το Σαββατοκύριακο, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι θέσεις (είναι ανοιχτό ακόμη πόσα κείμενα θα κατατεθούν) ενόψει του συνεδρίου του Ιουνίου, είναι τα δυο κεντρικά ζητηματα που απασχολούν τον ΣΥΝ, την ίδια ώρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας με καθημερινές παρεμβάσεις του κλιμακώνεται την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απέδωσε στην κυβέρνηση μεγάλα λάθη κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι λειτούργησε ως κράχτης όταν έλεγε ότι η χώρα κινδυνεύει με χρεωκοπία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "ωραίο το παραμύθι (σ.σ.: Τα περί χρεωκοπίας) με τον δράκο, αλλά πολύ παραμύθι για να το πιστέψουμε".

Μάλιστα σχολίασε ότι το θέμα της χρεωκοπίας "ήταν ένα σκιάχτρο, μια παγίδα η οποία στήθηκε για να πέσει μέσα η ίδια η χώρα και να πληρώνει διαρκώς τους πιστωτές της. Διότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουν μια χώρα σε χρεωκοπία όταν είναι μέσα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ, στην ευρωζώνη, εκτός αν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την ευρωζώνη".
Και συνέχισε: "Ο κίνδυνος χρεωκοπίας για την ελληνική οικονομία ποτέ δεν υπήρξε μεγάλος ή τόσο μεγάλος όσο ισχυρίστηκαν η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς κερδοσκόποι. Μια οικονομία που είναι μέσα στο ευρώ, βεβαίως με προβλήματα, βεβαίως ελλειμματική, με στρεβλή ανάπτυξη, με διαρθρωτικά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν, αλλά δεν κινδυνεύει με χρεωκοπία". Αντί να κάνει όλα αυτά, είπε ο Αλ. Τσίπρας, "θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βγει και να πει, το πρόβληματα της Ελλάδας είναι πρόβλημα της Ευρώπης, πρόβλημα του ευρώ".
Εκτός από τον "δράκο της χρεωκοπίας", ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχει και ο δράκος της ανταγωνιστικότητας": "Τώρα θα μας πουν δεν είστε ανταγωνιστικοί, μειώστε κι άλλο τους μισθούς. Λες και για να γίνουμε ανταγωνιστικοί πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα Κίνας. Να έχουμε εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό σύστημα υιοθετημένο από τις ΗΠΑ, αυτό το μοντέλο το φιλελεύθερο, και μισθούς υιοθετημένους από το μοντέλο της Κίνας".
Παίρνοντας αφορμή από τις τελευταίες κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα "θα περάσουμε μια περίοδο παρατεταμένη και διαρκή -διότι αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει τις επόμενες ημέρες- αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού" επισημαίνοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι κυρίως να κερδίσουμε πρόσκαιρα οφέλη, στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος".

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: