Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μ-Λ ΚΚΕ : Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11 Μάρτη


Στο όνομα της «σωτηρίας της Ελλάδας» (που πριν δύο μήνες την κήρυξαν σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», και τώρα την κηρύσσουν σε «κατάσταση πολέμου») η κυβέρνηση του ΠΑΣOK, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις επιταγές της ΕΕ, εξαπολύει τη μεγαλύτερη εδώ και πολλές δεκαετίες, ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού. Βάζοντας στη λαιμητόμο μισθούς-συντάξεις-ασφάλιση-εργασιακές σχέσεις, εξαπολύοντας ακόμα πιο εκτεταμένη φοροληστρική επιδρομή, προαναγγέλοντας εφιαλτικό άπλωμα της ανεργίας, αφαιμάζοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά όλους τους εργαζόμενους και λεηλατώντας με βαρβαρότητα κάθε πόρο της ελληνικής οικογένειας.

 Τα μέτρα που εξάγγειλαν και άλλα ανάλογα που έπονται δεν αφορούν μόνο το «δημόσιο», όπως παραπλανητικά διατείνονται, προσπαθώντας να διασπάσουν την ενιαία αντίδραση και πάλη των εργαζομένων, αλλά όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό.
Η κυβέρνηση που βαράει περιδεής προσοχή μπροστά στον κάθε υπαλληλίσκο της ΕΕ και τρώει το ένα μετά το άλλο χαστούκι από τα ξένα αφεντικά της, θέλει να σώσει -όχι, όπως λέει την Ελλάδα, αλλά- τους σωσμένους της οικονομικής ολιγαρχίας, θάβοντας για χάρη τους και για χάρη της διασφάλισης των κερδών των συνεταίρων-προστατών και κηδεμόνων της, της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα πιο στοιχειώδη συμφέροντα και δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού.

Τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας δεν πρέπει να περάσουν και ο αγωνιζόμενος λαός δεν θα επιτρέψει να περάσουν.

Μπροστά στην κοινωνική ανάφλεξη που απειλούν να προκαλέσουν τα εξοντωτικά αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, οι ιθύνοντες της κυβέρνησης, το ΠΑΣOK, η ΝΔ, το ΛΑOΣ, όλο το μαύρο μέτωπο της ολιγαρχίας και όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος, συνιστούν στους εργαζόμενους να δείξουν «υπευθυνότητα» και να θυσιαστούν για την «πατρίδα».
Αλλά πατρίδα γι' αυτούς είναι μόνο η εκμετάλλευση. Σημαία τους είναι όχι το «εθνικό συμφέρον», αλλά η εθνική υποτέλεια και η κερδοφόρα για την εγχώρια αριστοκρατία του χρήματος, ξενοδουλεία. Πατριωτισμός και υπευθυνότητα γι' αυτούς είναι να λεηλατείς και να οδηγείς στην πείνα το λαό, αλλά τις αδηφάγες κλίκες της οικονομικής ολιγαρχίας να τις ταΐζεις αδιάκοπα με δις, αδειάζοντας τα κρατικά ταμεία και προσφέροντας αφειδώς υπηρεσίες στις κλίκες και στους κάθε λογής χρυσοκάνθαρους και τρωκτικά της εξουσίας.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης-ΕΕ-Oλιγαρχίας και σε όλες τις εκφράσεις του, πρέπει να υψωθεί το μέτωπο των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία (της 24 Φλεβάρη) έδωσε μια πρώτη απάντηση των εργαζομένων απέναντι στο λεγόμενο «πρόγραμμα σταθερότητας». Η πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 11 Μάρτη πρέπει να δώσει νέα ώθηση στους ενωτικούς αγώνες αντίστασης των εργαζομένων. Τώρα, η κατάσταση, πιο έντονα και πιο επιτακτικά από κάθε άλλη προηγούμενη φάση, επιβάλλει αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα. Άμεσα, νέες γενικές εργατοϋπαλληλικές απεργίες και κινητοποιήσεις.
Η εργατική τάξη μπήκε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη απειλή που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με πανεργατικό αγωνιστικό συναγερμό. Το κάλεσμα αγωνιστικής επιστράτευσης θα πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά όπου ζει και δουλεύει η εργατική τάξη. Και είναι επιτακτικό να βρει τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση.

Για την παρεμπόδιση, ανάσχεση, ματαίωση και ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: