Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Παύλος Ορκόπουλος : Ηθοποιός, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

 Συνήθως ανεβαίνω σε αυτό το βήμα και επικοινωνώ με τον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες μέσα από μια άλλη ιδιότητα, και συνήθως η πλατεία είναι με σβηστά τα φώτα. Τώρα είναι ανοιχτά, φωτίζεται από αυτό το ταξικό προσκλητήριο και είναι όμορφη.   



Είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου πρότεινε το ΚΚΕ να συνεργαστώ για τρίτη φορά και με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του. Αποδέχθηκα. Γιατί; Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι γνωστή η δράση του Κόμματος εδώ κι έναν αιώνα τώρα. Η ζωή το έχει αποδείξει. Εμπιστεύομαι το ΚΚΕ και αυτό καλώ να το κάνουν και όλοι οι άλλοι που αισθάνονται σήμερα προδομένοι από τη συγκεκριμένη κατάσταση.
Η ζωή απέδειξε ότι το ΚΚΕ αγωνιζόταν και αγωνίζεται, βάδιζε και βαδίζει ταξικά και αταλάντευτα και με ανιδιοτέλεια, με γνώμονα πάντα το όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Τελεία και παύλα. Και με μεγάλο όπλο την αλήθεια, την αλήθεια την οποία την έχει πληρώσει πάρα πολλές φορές αλλά τολμά με αυτή να προχωρά.
Δε θα μιλήσω για τις θέσεις του ΚΚΕ, τις ανέπτυξε ο Γραμματέας, είναι γνωστές και μπορεί κανείς να τις διαβάσει.
Το ΚΚΕ αποκάλυπτε και αποκαλύπτει τις πολιτικές των αστικών κομμάτων του διπολισμού, της ευρω-λαγνείας και του ευρωμονόδρομου. Για να έρθουμε στο σήμερα, και το λέω παραδειγματικά. «Ευρωπαϊκός δρόμος ανάπτυξης», «η ευρωπαϊκή μας πορεία άρχισε», «θα γίνουμε Ευρωπαίοι», «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια». Οχι έλεγε το ΚΚΕ, έλεγε την αλήθεια. Αυτός ο δρόμος δεν είναι υπέρ του λαού, δεν είναι φιλολαϊκός. «Είστε οπισθοδρομικοί, εδώ γίναμε Ευρωπαίοι», «είστε οπισθοδρομικοί, έχετε κολλήσει στο παρελθόν, είστε αγκυλωμένοι» και λοιπά και λοιπά. Το ΚΚΕ συνέχισε να λέει την αλήθεια: Αυτός ο δρόμος είναι καταστροφικός και αποδείχθηκε καταστροφικός γιατί σήμερα γευόμεθα όλοι αυτά τα χρυσά κουτάλια. Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Κεκτημένα δικαιώματα, κατακτήσεις που με αγώνα και θυσίες κατακτήθηκαν, με μπροστάρη το ΚΚΕ, έκαναν φτερά από τους εταίρους του διπολισμού που βαδίζουν πάνω στις ίδιες πάντα ράγες και μας καλούν ως σωτήρες τώρα πάλι στον ίδιο δρόμο, να μας σώσουν από αυτή την κρίση. Οι εταίροι του διπολισμού του νέου συνεχίζουν πάλι στον ίδιο δρόμο, αυτό είναι το κακό. Και το ΚΚΕ συνεχίζει να λέει την αλήθεια. Εμπιστευθείτε το. Να το εμπιστευθούμε. Κι όσοι αισθάνονται προδομένοι - λέω και πάλι - ας το εμπιστευθούν. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δε θα τους πει ποτέ ψέματα, θα τους λέει πάντα την αλήθεια, πάντα θα είναι στο πλευρό τους, και τώρα ειδικά χρειάζεται μετά τις 25 του μηνός οργανωμένη πάλη. Και μπορεί να εγγυηθεί το ΚΚΕ ότι θα είναι μπροστά στην οργανωμένη πάλη του λαού, μπας και δούμε άσπρη μέρα, για να έχουμε ελπίδα για εμάς και τα παιδιά μας, για μια αξιοπρέπεια του μέλλοντος.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: