Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Επίθεση του εχθρού η ασθένεια, λέει ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας. Κρίσιμες ώρες για τον Τσάβες.Απελάθηκαν Αμερικανοί διπλωμάτες.


Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Βενεζουέλα καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγο Τσάβες είναι κρίσιμη. Ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νικόλας Μαδούρο λέει πως ο Τσάβες “οι ιμπεριαλιστές εχθροί” μόλυναν τον Τσάβες με καρκίνο. Κόσμος στους δρόμους τους Καράκας προσεύχεται για τον λατινοαμερικανό ηγέτη. Εν μέσω καταγγελιών για σχέδια συνωμοσίας απελάθηκαν διπλωμάτες των ΗΠΑ.
Φωτογραφία: AFP
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας είπε στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση πως οι γιατροί του προέδρου Ούγο Τσάβες βρίσκονται στο προσκέφαλό του και πως όλο το έθνος του απευθύνει τις θερμότερες προσευχές του, καθ' όσο διαρκούν οι «επιπλοκές» στην κατάσταση της υγείας του, που έχει πληγεί  ιδιαίτερα από τον καρκίνο.
 Κατά τις πληροφορίες τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τσάβες έχουν επιδεινωθεί με μια “σοβαρή” μόλυνση του αναπνευστικού. Και η κατάστασή του είναι πού λεπτή. Σύμφωνα με τον Μαδούρο, ο Τσάβες διανύει τις «πιο δύσκολες ώρες του» αφότου υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε εγχείριση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου.
 
“Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι ο διοικητής Τσάβες  είχε υποστεί επίθεση με αυτήν την ασθένεια” είπε ο Μαδούρο επαναλαμβάνοντας ανάλογες κατηγορίες που είχε διατυπώσει στο παρελθόν ο ίδιος ο Τσάβες. Συνέκρινε δε την περίπτωση με τις καταγγελίες ότι τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ είχαν δηλητηριάσει ισραηλινοί πράκτορες.
 
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας κατήγγειλε “συνωμοσίες” από το εξωτερικό για ανατροπή της κυβέρνησης και απέλασε τον  διπλωματικό ακόλουθο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως προσπαθούσε να σχεδιάσει στρατιωτικό πραξικόπημα. 
 
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών άλλος ένας Αμερικανός διπλωμάτης απελάθηκε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
 
Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμους ήταν συγκεντρωμένο στο καθολικό παρεκκλήσι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο Τσάβες μετά την επιστροφή του από την Κούβα. Πολλοί συγκεντρωμένοι προσεύχονταν ενώ άλλοι έκλαιγαν. 

Πηγή : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: