Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μεγάλη Βρετανία : Χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές στο στόχαστρο των χαφιέδων του αστικού κράτους !


Προσφάτως, η βρετανική μυστική υπηρεσία «ΜΙ5»έδωσε στο Εθνικό Αρχείο της χώρας ντοκουμέντα (ορισμένα συντάχθηκαν ακόμη και πριν από 50 χρόνια), τα οποία αφορούν 3.700 προσωπικές υποθέσεις... 

Οι προσωπικές υποθέσεις που παραδόθηκαν δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Τα αρχεία αφορούν πολλούς εκατοντάδες κομμουνιστές και «ύποπτους κομμουνιστές», ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα σήμερα έχουν πεθάνει. Στα αρχεία υπάρχουν πολλά σβησμένα ονόματα, ενώ και οι σελίδες είναι γενικά λογοκριμένες.

Ενδεικτικό είναι ότι περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, δέκα προσωπικά αρχεία για τον πρώην ξένο ανταποκριτή της «Morning Star» (εφημερίδα που στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας) Sam Russell. Τα αρχεία περιέχουν και φαινομενικά άσκοπες λεπτομέρειες όπως π.χ. για το ηγετικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας, την Betty Reid, ότι «η μεγάλη της αδυναμία είναι ότι της αρέσει πάρα πολύ το τσιζκέικ». Ακόμη, αποκαλύφτηκε ότι αντιφασίστες που συμμετείχαν στο Σύνδεσμο Διεθνών Ταξιαρχιών και πολλοί που αγωνίζονταν ενάντια στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής βρίσκονταν υπό συστηματική παρακολούθηση. Υπάρχουν επίσης στα αρχεία και απόκρυφες λεπτομέρειες για τις προσωπικές ζωές των ανθρώπων, που καθαρά αποδείχνουν ότι η «ΜΙ5» στιγμάτιζε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων τοποθετώντας τους σε μαύρες λίστες.
Ωστόσο, πολλά αρχεία παραμένουν κλειδωμένα καθώς η «ΜΙ5» ισχυρίζεται ότι η διάθεσή τους «θα μπορούσε να θέσει την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο». Ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν στοιχεία για την απεργία των ανθρακωρύχων το 1984-85 και ιδιαίτερα για τις μαχητικές απεργιακές περιφρουρήσεις στο Shrewsbury πριν 40 χρόνια.
Στα κυβερνητικά αρχεία, που μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχείο και παραμένουν μυστικά, συμπεριλαμβάνονται και τα υπουργικά αρχεία της «Επίσημης Επιτροπής για τον Κομμουνισμό (Εσωτερικού)» μέχρι το 1968. Η «ΜΙ5» ισχυρίζεται ότι δεν ερευνά πλέον την «υπονόμευση», επειδή η απειλή είναι «αμελητέα». Πλέον, ο τομέας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας S105 έχει πάρει το ρόλο της κατασκοπίας συνδικαλιστών και αγωνιστών μέσω της Εθνικής Μονάδας Εσωτερικού Εξτρεμισμού (National Domestic Extremism Unit).
Ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας, Rob Griffiths, απαίτησε, με κείμενό του, από τον αρχηγό της «ΜΙ5» να διατεθούν στο ΚΚΒ τα αρχεία των μελών του κόμματος. Χιλιάδες ακόμη μυστικών αρχείων πρέπει να διατεθούν στο κοινό σημείωσε, με «ασφαλιστικές δικλείδες» για τις προσωπικές απόκρυφες λεπτομέρειες. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Griffiths, «θα αποκαλύψουν τη σοκαριστική έκταση της παρακολούθησης, παρενόχλησης και αποδιοργάνωσης ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρώην αρχηγός της «ΜΙ5», Stephen Lander, παραδέχτηκε το 2001 την ύπαρξη 400.000 αρχείων. Το 1998 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Jack Straw(«Εργατικοί») δήλωσε ότι 20.000 αρχεία είναι ενεργά και 270.000 των εναπομεινάντων ανενεργών είναι απόρρητα. Είπε ότι 110.000 καταστράφηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η ιστοσελίδα της «ΜΙ5» ισχυρίζεται ότι άλλα 90.000 αρχεία καταστράφηκαν από το 1998.
Η υπόθεση είναι ενδεικτική για τα μέτρα που έπαιρνε (και παίρνει) το αστικό κράτος (το βρετανικό εν προκειμένω) για να διασφαλίσει την εξουσία των μονοπωλίων. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν επίσης την ανάγκη το κομμουνιστικό κόμμα σε κάθε χώρα να δρα οργανωμένα και περιφρουρημένα, με αταλάντευτη στάση απέναντι στον ταξικό εχθρό και στην προσπάθειά του να το διαβρώσει. Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί όρθιο και να επιτελέσει το ιστορικό του καθήκον.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: