Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Χρυσή Αυγή...


Σκίζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να βγάλει στα μάτια του λαού λάδι το σύστημα, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ευρωμονόδρομο, την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων που εξαθλιώνει διευρυνόμενες μάζες εργαζομένων.

Επιμένοντας να ανοίξει «παιδικούς σταθμούς μόνο για Ελληνόπουλα» εστιάζει σε ανακοίνωσή της στο «υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό, επειδή η είσοδος σε αυτούς γίνεται με "κοινωνικά κριτήρια", δηλαδή οι λαθρομετανάστες έχουν πρώτη προτεραιότητα».

Ούτε λέξη δεν αναφέρει για το γεγονός ότι μια σειρά κοινωνικές παροχές (και οι παιδικοί σταθμοί) συρρικνώνονται και καταργούνται, σταθμοί κλείνουν, η κρατική χρηματοδότηση ολοένα λιγοστεύει, συμβασιούχοι παιδαγωγοί απολύονται, νέο προσωπικό δεν προσλαμβάνεται. Σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, και κτίρια να υπάρχουν, δεν υπάρχει προσωπικό να υποδεχτεί τα παιδιά, λόγω της πολιτικής που εφαρμόζεται. Γι' αυτά κιχ δεν λέει, μόνο φορτώνει τα προβλήματα στους «λαθρομετανάστες».
Ταυτόχρονα, οι νεοναζί επιμένουν να συνεχίσουν τη «διάπλαση των παίδων», «μαθήματα ιστορίας», γιατί τάχα ο Έλληνας «λαμβάνει κομμουνιστική παιδεία για τα παιδιά του, διδαγμένη από κομμουνιστές καθηγητές που διαστρεβλώνουν συνειδητά την αλήθεια, χάριν κομματικών συμφερόντων». Και την Κυριακή έλεγαν σε μάζωξή τους στην Κρήτη ότι «τόσα χρόνια το ΚΚΕ και οι αριστεροί άλωσαν τα σχολεία και προπαγάνδιζαν εναντίον της χώρας μας. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν την πραγματική ιστορία (...)».
Η Χρυσή Αυγή δείχνει καθαρά πόσο συστημική είναι, εργαλείο του συστήματος στο να χτυπά το εργατικό λαϊκό κίνημα, την οργανωμένη πρωτοπορία του. Όλοι οι αστοί επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, να την απογυμνώσουν από το ρόλο του παράγοντα λαού, αθωώνοντας τους εκμεταλλευτές του, προσπάθεια ενταγμένη στη γενικότερη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλοι αφηγούνται την Ιστορία απ' τη σκοπιά του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, άλλοι απ' τη σκοπιά του πιο κραυγαλέου εθνικισμού. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος με στόχο να υποτάξουν την Ιστορία στα συμφέροντα της αστικής τάξης, να αφαιρέσουν από το λαό πείρα και διδάγματα που προκύπτουν προς όφελός του από τη θεώρηση και ερμηνεία της Ιστορίας με εργαλείο τον Ιστορικό Υλισμό. Γι' αυτό οι αφηγητές και των δύο εκδόσεων παραχάραξης στοχοποιούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το κομμουνιστικό κίνημα, το ΚΚΕ. Στόχευσή τους ο λαός, να μη σταθεί ποτέ στα πόδια του, να μη διεκδικήσει την εξουσία και τον πλούτο που του ανήκουν. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή εκδοχές της αστικής ιστοριογραφίας παπαγαλίζει, γνωστές και χιλιοειπωμένες. Π.χ. τι διαφορετικό λένε τα φασιστοειδή ενάντια στην ηρωική δράση του ΔΣΕ από άλλα κόμματα και μορφώματα των αστών;
Τέλος, η οργάνωση συνεχίζει τις «εμφανίσεις» της σε επιχειρήσεις τσεκάροντας πόσοι μετανάστες βιοπαλαιστές εργάζονται εκεί. Γράφουν και ξαναγράφουν σχετικές ανακοινώσεις ενάντια στους μετανάστες και υπέρ της πρόσληψης Ελλήνων. Αποσιωπούν ωστόσο βασικότατες παραμέτρους: Ότι οι όποιες προσλήψεις τάζουν είναι για όλα κι όλα 18 ευρώ μεροκάματο, ημερομίσθιο εξαθλίωσης, δίχως ασφάλιση, δίχως ένσημο, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, ακριβώς όπως θέλουν τα μονοπώλια που στην πράξη βλέπουν την Χρυσή Αυγή μπροστάρη τους. Χώρια τις καταγγελίες ότι μεγαλοεργοδότες απειλούν εργάτες τους να δουλέψουν για ακόμα λιγότερα, ακόμα περισσότερο, αλλιώς θα ειδοποιήσουν τους περιφερόμενους νεοναζί τραμπούκους...
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: