Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες.


Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς πραγματοποιούν καθημερινά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες, αναδεικνύοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια των τραπεζιτών, να απαιτήσουν καμία μείωση των μισθών και καμιά απόλυση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραπεζίτες στην πρόσφατη συνάντησή τους με την ΟΤΟΕ κατέθεσαν πρόταση για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΚΣΣΕ), η οποία συνοπτικά προβλέπει τη μείωση των μισθών από 15% έως 20% και την αύξηση του ωραρίου εργασίας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διακινούν κείμενο για τη συλλογή υπογραφών. Στο κείμενο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις προτάσεις των τραπεζιτών. Απορρίπτουμε κάθε πρόταση για μείωση μισθών, ανατροπή και αύξηση του σταθερού χρόνου εργασίας και περιορισμό δικαιωμάτων. (...) Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα άλλο. Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος, ούτε θα γίνονται συνέχεια θυσία στο βωμό των κερδών της εργοδοσίας. Διεκδικούμε Υπογραφή ΣΣΕ με κριτήριο τις ανάγκες μας. (...) Απαιτούμε χωρίς καθυστέρηση να παρθούν άμεσα πρακτικά μέτρα για να ενισχυθούν οι διαθέσεις των εργαζομένων, να οργανωθεί αγώνας με συνέχεια και όχι ντουφεκιές, να συντονιστούμε και με τις Ομοσπονδίες που διεκδικούν υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ». Ακόμα το περασμένο Σάββατο η απολογιστική συνέλευση των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας υπερψήφισε σχετικό ψήφισμα των ταξικών δυνάμεων.
Απέρριψαν την πρόταση για άμεση αγωνιστική απάντηση
Την ανάγκη η οργάνωση του αγώνα να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων καταδεικνύει και η στάση των άλλων δυνάμεων στην ΟΤΟΕ. Την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ όπου το «Αγωνιστικό Μέτωπο» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) κατέθεσε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής: Καμιά μείωση των μισθών και καμιά απόλυση. Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία για να ληφθούν αποφάσεις συνολικής απόρριψης των τραπεζιτών. Σύσκεψη με τα σωματεία. Προετοιμασία για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης και κλιμάκωση του αγώνα, συντονισμός με τους άλλους κλάδους για τη διεκδίκηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων. Η όποια απόφαση για την υπογραφή της ΚΣΣΕ να έχει την έγκριση των εργαζομένων.
Την πρόταση αυτή απέρριψαν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ). Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ είπαν ότι είναι νωρίς ακόμα για τέτοια δράση (!) και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε γενικά και αόριστα για συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: