Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία : Πέθανε ο ένας από τους τρεις άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στη φωτογραφία ο Πλάμεν Γκοράνοφ ,ο διαδηλωτής που αυτοπυρπολήθηκε και έχασε την ζωή του.


Σοκ έχει προκαλέσει στη Βουλγαρία η είδηση του θανάτου ενός διαδηλωτή
ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
 
Ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των τοπικών αρχών, αλλά αυτή η δραματική πράξη του τον οδήγησε στον θάνατο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ο άτυχος άνδρας, τα εγκαύματα τρίτου βαθμού που έφερε σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα του ήταν αυτά που επηρέασαν τη λειτουργία οργάνων ζωτικής σημασίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον θάνατο.
 
Ο Π. Γκοράνοφ υπήρξε ο πρώτος από τους συνολικά τρεις άνδρες, οι οποίοι επέλεξαν τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας εναντίον της λιτότητας, που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες Βούλγαρους, όπως υπενθυμίζουν σήμερα οι τοπικοί σχολιαστές σε εκτενή δημοσιεύματα για την «Εθνική γιορτή της οργής» αναφερόμενοι στην χθεσινή ημέρα κατά την οποία η Βουλγαρία γιόρταζε τα 135 χρόνια από την απελευθέρωσή της από την τουρκοκρατία.
 
Υπενθυμίζεται πως πριν δύο εβδομάδες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε παραιτηθεί υπό από το βάρος των διαδηλώσεων που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα με αιτήματα πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Πηγή : www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: