Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Εμπρός στο δρόμο των δικών μας Εξέγερσεων!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2012
Εμπρός στο δρόμο των δικών μας Εξέγερσεων!

Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου του '73 ο λαός, με βασικά συνθήματα τα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ» πάλεψε για την ανατροπή της χούντας, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, προβάλλοντας στην πρώτη γραμμή τα αντιφασιστικά-αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα και συνδέοντας τον αγώνα κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας με τον αγώνα για μια λεύτερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.
Γι΄ αυτό το εξεγερσιακό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του '73 σήμερα, 39 χρόνια μετά, προικοδοτεί τους σύγχρονους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την υποδούλωση της χώρας.
Από το 1821 μέχρι σήμερα, η ιστορία των αγώνων του λαού μας είναι γραμμένη με εξεγέρσεις και μεγάλους ξεσηκωμούς ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Έτσι, και στις μέρες μας καλούμαστε να βαδίσουμε τον ανηφορικό δρόμο των σκληρών ταξικών λαϊκών αγώνων και συγκρούσεων με τη ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία, που με διάφορες εκφράσεις και μορφές κάθεται χρόνια τώρα στο σβέρκο του λαού στηριζόμενη και στηρίζοντας το αντιδραστικό πλαίσιο της υποτέλειας από Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
Η ολόπλευρη και γενικευμένη κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος τροφοδοτεί την πρωτόγνωρα βάναυση και βάρβαρη επίθεση στις κατακτήσεις και τη ζωή μας.
Οι ντόπιοι δυνάστες και εκμεταλλευτές του λαού μας αφού με τη χρόνια πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας οδήγησαν το λαό και τη χώρα σε ουσιαστική χρεοκοπία, επιμένουν στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα και την πλήρη υποδούλωση της χώρας ρίχνοντας ταυτόχρονα το λαό και τη νέα γενιά στην πιο βαθιά φτώχεια, σε εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας και στην εξαθλίωση.

Δημοκράτες – εργαζόμενοι νέοι και νέες
Πέντε μήνες μετά την ανάδειξη της, η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με απώλειες και αγκομαχώντας, κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, προσφέροντας τις υπηρεσίες της και δείχνοντας την υποταγή της στα μεγάλα κεφαλαιοκρατικά κέντρα εντός και εκτός συνόρων. Η συγκυβέρνηση, με μανδύα τη «μείωση του χρέους», τον «περιορισμό των δημόσιων ελλειμμάτων», την «επενδυτική ανάκαμψη», πέρασε από τη Βουλή το νέο μνημονιακό πακέτο και ένα νέο κρατικό προϋπολογισμό σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στόχο τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, την αγροτιά. Τα μέτρα και αυτού του μνημονίου εκτοξεύουν την ανεργία, στέλνουν στο απόσπασμα τους μισθούς, τις συντάξεις, το λαϊκό εισόδημα την κοινωνική ασφάλιση, την δημόσια παιδεία, υγεία και πρόνοια.
Η επιβολή τους προωθείται με μια προπαγάνδα εκβιαστικών διλημμάτων, με την κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας, με μια κατασταλτική πολιτική που στρώνει τον δρόμο στον φασισμό, υποθάλπει την ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής και με την θεωρία των «άκρων» στρέφεται αποκλειστικά ενάντια στην Αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα.
Η χώρα και με την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά σέρνεται ταπεινωτικά σαν επαίτης στα γόνατα των ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για μια δανειακή δόση και η καθυστέρηση ή αβεβαιότητα χορήγησης της παρά την ψήφιση των μνημονιακών πακέτων- που γίνεται στο φόντο των συγκρούσεων (οικονομικών, πολιτικών και γεωστρατηγικών) μεταξύ κυρίως Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών- έχει μετατραπεί σε ένα άγριο εκβιασμό πίεσης προς την Ελλάδα και για όλο και περισσότερα όλο και πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα.
Δημοκράτες – εργαζόμενοι νέοι και νέες
Μπορεί η Βουλή να ψήφισε τα νέα εξοντωτικά μέτρα που υπαγορεύουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ντόπια ολιγαρχία, όμως την αντίσταση του λαού μας, ενός λαού που τον βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στο βάλτο της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης δεν μπορούν να την σταματήσουν. Αυτό έδειξαν ξανά οι τελευταίες πανεργατικές-παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το μέλλον και η προοπτική για το λαό μας περνάει μέσα από τη σύγκρουση του με τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική της εξάρτησης, μέσα από τη σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.
Το μέλλον και η προοπτική του λαού μας μπορεί να ανοίξει μόνο αν υπάρξει ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος, μόνο αν γίνει πιο οργανωμένη και αποφασιστική η αντίσταση και η διεκδίκηση του. Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να διανύσει αυτό τον δρόμο της ανασυγκρότησης του χωρίς να αποπροσανατολιστεί και να παγιδευτεί στις κατευθύνσεις για «υπεύθυνη αντιπολίτευση» και «αριστερή κυβέρνηση» που σπέρνουν συγχύσεις και οδηγούν στον εγκλωβισμό σε μια πολιτική διαχείρισης του κυρίαρχου αστικού συστήματος.
Σε αυτήν τη συγκυρία, η παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μέσα από την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών δράσης στα μέτωπα που «απλόχερα» ανοίγει η λυσσαλέα ταξική επίθεση του συστήματος, μέσα από τη διαμόρφωση όρων ουσιαστικής της, συγκρότησης σε γειτονιές και χώρους.

Δημοκράτες – εργαζόμενοι νέοι και νέες
Η δύναμη του λαού βρίσκεται στην ενότητα, στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για το σπάσιμο των δεσμών της εξάρτησης και από Ε.Ε. και από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.
Έχουμε μαζί μας τους λαούς όλου του κόσμου που παλεύουν για τη ζωή και το δίκιο τους. Η δύναμη βρίσκεται στην πάλη των λαών και όχι στο σάπιο σύστημα της βαρβαρότητας.
Το Πολυτεχνείο ζεί στον αγώνα της νεολαίας και του λαού μας ενάντια στην πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ολιγαρχίας, ενάντια στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό.

Κάτω τα μνημόνια –Αντίσταση και ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
Έξω οι βάσεις από την Ελλάδα
Ψωμί-Παιδεία-Ειρήνη-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: