Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Νίκος Σοφιανός: Ο λαός να δείξει τη δύναμή του !


Στη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Αθήνας στην Ιερά Οδό περιόδευσε το βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μίλησε με τους εργάτες αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες τους, ανταλλάσσοντας γνώμες και απόψεις. Μεταξύ άλλων είπε: «Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης ο δήμαρχος και η παράταξή του αρνήθηκαν τη συγκεκριμένη πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να μην στείλει ο Δήμος ονόματα υπαλλήλων προς “διαθεσιμότητα”, να μην προχωρήσει στις αντίστοιχες διαπιστωτικές πράξεις.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σκοπός της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν είναι να φύγουν μόνο οι συμβασιούχοι ή οι αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παίρνουν σειρά και οι μόνιμοι. Σε αυτό το πλαίσιο είναι για μας δεδομένο ότι θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες σας για να μην περάσει η διαθεσιμότητα».
Τόνισε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής που διαχειρίζεται την κρίση της οικονομίας του συστήματος. Ξέρετε τι σημαίνει μείωση μισθών, ακρίβεια, φορομπηξία. Ταυτόχρονα, έχει ψηφιστεί ότι ως το 2016 δεν θα γίνει στο δημόσιο καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΥΕ και ΔΕ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε υπηρεσίες όπως η καθαριότητα δεν θα προσληφθεί κανείς, θα μείνουν να δουλεύουν μόνο κάποιοι στην κυριολεξία είλωτες που θα προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ για όλα κι όλα 135 μεροκάματα το χρόνο. Να διεκδικήσουμε να μην απολυθεί κανείς, κανείς από την καθαριότητα, αν φύγουν οι συμβασιούχοι που με χίλια ζόρια παραμένουν ακόμα στη δουλειά κόντρα στις επιδιώξεις κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, αν φύγουν και οι αορίστου χρόνου με τη διαθεσιμότητα, η υπηρεσία θα καταρρεύσει. Προφανώς σκόπιμα και εσκεμμένα καθώς η κυρίαρχη πολιτική παραδίδει νέους τομείς στα μονοπώλια όπως η διαχείριση απορριμμάτων για να συνεχίσουν την κερδοφορία τους».
Τέλος σημείωσε ότι «παρά τα όσα αποπροσανατολιστικά λέγονται, τα μνημόνια πέτυχαν τους στόχους της άρχουσας τάξης καθώς έριξαν μισθούς, ισοπέδωσαν ασφαλιστικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, κοινωνικά δικαιώματα. Μες το μαύρο που ζούμε, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις λένε “ναι” στην ΕΕ, το νόμισμά της και την οικονομία της αγοράς. Όμως εντός αυτών των τειχών λύση φιλολαϊκή δεν υπάρχει. Αν δεν ξεφοβηθεί ο λαός δεν θα μπορεί να πετύχει ανατροπές προς το συμφέρον του, ούτε θα έχει δυνατό κίνημα για να τους σταματήσει. Ως ΚΚΕ και ΠΑΜΕ θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις σας. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δείξει ούτε το μισό της δύναμής τους για να μπλοκάρουν όσα αντεργατικά απεργάζονται σε βάρος τους. Και κυρίως οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην ψευδαίσθηση ότι με εναλλαγές αστικών κομμάτων στην εξουσία, ότι με μία ψήφο όποτε γίνονται εκλογές μπορεί να αλλάξει η ζωή τους. Χρειάζονται αγώνας και θυσίες. Μόνο έτσι μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες. Η χώρα έχει πλούτο, μπορεί ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: