Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη : «Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό» ζήτησε από η Αλέκα Παπαρήγα.


Μαζική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στην Θεσσαλονίκη

«Ισχυρό ΚΚΕ» και «αντεπίθεση» του λαϊκού κινήματος, με στόχους την «αποδέσμευση» από όλους τους «ιμπεριαλιστικούς» οργανισμούς (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κ.ά.) και τη «λαϊκή εξουσία» ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «ένα ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό» μπορεί να χαλάσει «τα σχέδια των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους» και «να βάλει στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», που το σύστημα θα χρησιμοποιήσει αύριο για το «τσάκισμα» των εργατικών αγώνων.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «ανολοκλήρωτο και μετέωρο βήμα» την «καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» στις πρόσφατες εκλογές, που «δεν φέρνει υποχρεωτικά θετική ανατροπή», καλώντας τους ψηφοφόρους στις επερχόμενες εκλογές να μην υποκύψουν «στο παραπλανητικό δίλημμα, ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής στην Κομισιόν, η ΝΔ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ;».
«Στις 7 του Μάη, λες και όλα τα κόμματα είχαν συνεννοηθεί, διηγήθηκαν στον λαό το παραμύθι ότι στην Ευρώπη έρχονται τα πάνω-κάτω, ότι υπάρχει πολύ ωραίος αρωματισμένος αέρας, άρα όλα είναι εύκολα για την κατάργηση του Μνημονίου, για τροποποίηση και επαναδιαπραγμάτευση.
Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο Ναπολέων Βοναπάρτης που δεν θα άφηνε τάχα όρθιο τίποτε στην Ευρώπη, θα έφερνε την ολική επαναφορά υπέρ των λαών. Ρωτάμε σήμερα ευθέως δικαιώθηκαν οι πανηγυρισμοί όλων των κομμάτων ότι ένας νέος θετικός αέρας πνέει στην Ευρώπη;» διερωτήθηκε η κ. Παπαρήγα.
Συμπλήρωσε ότι «τίποτε από όλα όσα διαφημίσθηκαν δεν επιβεβαιώνεται» και ότι αντίθετα η κρίση βαθαίνει, ότι «ήδη παίρνουμε μια γεύση τι σημαίνει στάση πληρωμών» και ότι «λένε ψέματα αυτοί που φορτώνουν τα ελλείμματα στις εκλογές».
Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «μεγάλη παγίδα την επικέντρωση της διαμάχης πάνω στο μνημόνιο» και τον διαχωρισμό των κομμάτων σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά «κάλπικο και αποπροσανατολιστικό» και προέβλεψε ότι «ακόμη και αν τροποποιηθεί, ή καταργηθεί το μνημόνιο θα έλθει στη θέση του νέο καθολικό πανευρωπαϊκό μνημόνιο, που ετοιμάζει η Κομισιόν και το οποίο τελικά θα το αποδεχθούν όλα τα κράτη μέλη».
«Το πραγματικό δίλλημα είναι: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων;» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και συνέχισε : «Δεν υπάρχει ούτε ένα αντιμονοπωλιακό, αντιευρωενωσιακό, αντικαπιταλιστικό μέτρο στα προγράμματά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την «καταγγελία δανειακής σύμβασης – μνημονίου», πλήρη και σταθερή εργασία, δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, φορολογία των διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών με 45%, κατάργηση του αφορολόγητου στα αποθεματικά και του ειδικού καθεστώτος των εφοπλιστών, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι υπάρχει «τσιμουδιά, από όλα τα άλλα κόμματα και τον πολύ ΣΥΡΙΖΑ» για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου, όπου θα συμμετάσχει και ο έλληνας πρωθυπουργός, όπου θα συζητηθούν προτάσεις για την ενίσχυση των εξουσιών της Κομισιόν, που αφορούν στην κατάρτιση των εθνικών προϋπολογισμών, στην δημιουργία πανευρωπαϊκής αρχής για τις τράπεζες, με νέες υπερεξουσίες, κ.ά.
Πρόσθεσε ότι «Η ΕΕ δεν έχει δώσει τίποτα καλό για το λαό», ότι «δεν άλλαξε, δεν αλλάζει» και χαρακτήρισε «απάτη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ε.Ε. θα αλλάξει στρατηγική» και ότι «αθωώνει την ΕΕ».
Σε ότι αφορά το κυβερνητικό του πρόγραμμα ισχυρίστηκε ότι «μαζεύεται συνεχώς, κάνει εκπτώσεις πριν κυβερνήσει», εξελισσόμενος «σε κυβερνητικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» χωρίς τα συνθήματα, λόγω της καπιταλιστικής συγκυρίας, της εποχής της σοσιαλδημοκρατίας. «Ο λαός δεν χρειάζεται κάποιο καλύτερο διαπραγματευτή στην ΕΕ, αλλά ρήξη με τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων. Εξάλλου για λογαριασμό τίνος θα διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
«Για τους λαούς της Ευρώπης και για τον ελληνικό λαό Μνημόνιο ήταν και είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο για το Ευρώ, η Λευκή και Πράσινη Βίβλος για να σταθούμε σε ορισμένα ντοκουμέντα, που όλα είναι στην ίδια αντεργατική, αντιλαϊκή, φιλομονοπωλιακή, φιλοϊμπεριαλιστική γραμμή. Μη ξεχνάτε ότι αντιμνημονιακή δύναμη αναγορεύτηκε η φασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το δολοφονικό χέρι του συστήματος».
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε επίσης ότι και «η ΝΔ δεν άλλαξε σε τίποτε, ούτε πρόκειται να αλλάξει» και ότι είναι άδικο πραγματικά να υποκύψουν στην κινδυνολογία της «εγώ ή το χάος», εργάτες, υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες».
«Κανένας δε θα σώσει το λαό. Ο λαός μόνος του θα σωθεί οργανωμένος κινητοποιημένος» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρωτοπορία των λαϊκών αγώνων.

Πηγή:www.agelioforos.gr

2 σχόλια:

aliente είπε...

eixe poli kosmo?

Red Star είπε...

Αν και δεν είμαι ειδικός στην καταμέτρηση του κόσμου ,ιδίως εκτός ΑΘηνών, από όσα έμαθα ήταν μια πολύ καλή συγκέντρωση με θετικό μήνυμα.