Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ : Συνεχίζουν την απεργία οι ανθρακωρύχοι.


Ανθρακωρύχοι πραγματοποιούν πορεία και μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους

Πάνω από 8.000 ανθρακωρύχοι στην Αστούριας της Ισπανίας συνεχίζουν την απεργία τους από την 1η Ιούνη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των κυβερνητικών επιδοτήσεων στον άνθρακα, που θα φέρει το σταδιακό κλείσιμο πολλών ορυχείων και απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας. Αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμό δρόμων, συζητήσεις, συγκεντρώσεις, πολλές φορές ερχόμενοι αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους διασπάσουν.
Υστερα από έντονες πιέσεις που δέχονται από τα κάτω, οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων «Εργατικές Επιτροπές» και «Γενική Ενωση Εργατών» αναγκάστηκαν να κηρύξουν γενική απεργία, αλλά μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο για τις 18 Ιούνη. Δίπλα στον αγώνα των ανθρακωρύχων βρίσκονται αυτές τις μέρες και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην Αστούριας και στη Λεόν, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην αύξηση των ωρών εργασίας κατά 300 ετησίως, «πάγωμα» των μισθών τους για τέσσερα χρόνια και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Η τοπική οργάνωση Αστούριας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίαςμε πρόσφατη ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξή της στους αγώνες των ανθρακωρύχων και των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Καλεί παράλληλα την εργατική τάξη να δείξει την αλληλεγγύη της με τους αγώνες τους αλλά και τους αγώνες των εκπαιδευτικών και άλλων. «Καλούμε όλους να στηρίξουν τις συγκεντρώσεις. Καλούμε σε ενότητα του αγώνα, σε ενότητα των εργαζομένων, γιατί έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα, γιατί είμαστε στην ίδια τάξη», καταλήγει.

Πηγή:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

aliente είπε...

ΚΚΕ...ΤΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ..ΣΕΜΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ..ΓΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..