Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Α. Παπαρήγα στην μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως: Aποδέσμευση από ΕΕ- Διαγραφή χρέους -Λαϊκή εξουσία.


Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως, με κεντρική ομιλία από τη γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα: «Αυτή η συγκέντρωση δείχνει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος για ισχυρό ΚΚΕ στην Βουλή και στο λαό. Αποδείχνει ότι υπάρχει και θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Υπάρχει η δύναμη και πρέπει να στηριχθεί περισσότερο, να γίνει πιο γερή ώστε να μη νικήσει το ρεύμα του φόβου, της αυταπάτης, γιατί η 18η Ιούνη, οι επόμενες μέρες, μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για το λαό.
Εργάτη, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, νέα, αγρότη, συνταξιούχοι, γυναίκες,
Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ στην Βουλή και στο λαό.
Ακυρώστε τα σχέδια των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους, που θέλουν να αποδυναμώσουν, ακόμα και να απαλλαγούν από το ΚΚΕ. Για πιο ισχυρό ταξικό κίνημα στους τόπους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, στις συνοικίες, στα χωριά. Για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να νικήσει ο λαός. Που σημαίνει να απαλλαγεί οριστικά από το ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ. Αυτό είναι πραγματική νίκη και απελευθέρωση του λαού.
Ισχυρό ΚΚΕ, το έμπειρο κόμμα που μπορεί στηριγμένο στον οργανωμένο λαό να βάλει στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Θα αντιπαλέψει τα σχέδια της άρχουσας τάξης να το χρησιμοποιήσει για να εξισώσει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, μια εξίσωση που στρέφεται κατά του λαού και όχι μόνο κατά του ΚΚΕ.
Σήμερα σε συνθήκες βαθειάς κρίσης, ετοιμασίας ενός νέου γύρου πολέμου κατά της Συρίας, του Ιράν, χρειάζεται πολύ περισσότερο ένα ισχυρό ΚΚΕ στο λαό και στην Βουλή».

Συνεχίζοντας η κ. Παπαρήγα, τόνισε πως: «Λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα για το λαό.
Προειδοποιούμε τι μπορεί να συμβεί ώστε να έχει ο λαός την απαραίτητη προετοιμασία να παρέμβει, να μη χάσει πολύτιμο χρόνο, και προ παντός να μη καταληφθεί ούτε από φοβία ούτε από επικίνδυνες αυταπάτες.
Πρώτο Ενδεχόμενο:
Να δρομολογηθούν και τελικά να συμφωνηθούν υπερεξουσίες στην Κομισιόν ώστε να εφαρμοσθεί ακόμα πιο αποτελεσματικά και ενιαία για τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης η αντιλαϊκή κοινοτική στρατηγική, σχετικά με μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, φορολογικό, εξωτερική πολιτική. Υπερεξουσίες που θωρακίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα κάθε χώρας απέναντι στο λαϊκό κίνημα, στοχεύουν στον ανταγωνισμό των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κολοσσών. 
Δεύτερο ενδεχόμενο:
Να δυναμώσουν φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν βάση, αφού μεγαλώνει η απόκλιση των συμφερόντων του γερμανικού, του γαλλικού, του ιταλικού, του ισπανικού μεγάλου κεφαλαίου, καθώς βαθαίνουν οι συνέπειες της ανισόμετρης ανάπτυξης.
Επομένως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε αποχώρηση απ’ τη σημερινή Ευρωζώνη.
Λαϊκή Αντεπίθεση δεν σημαίνει απλώς αγώνες 
Αλλά κοινωνικοπολιτική συμμαχία ως κίνημα που θα εκφράζεται στην οργάνωση στους τόπους δουλειάς, λαϊκή συμμαχία με άμεση δράση για τα πιεστικά προβλήματα, με αίτημα την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Πάλη για φιλολαϊκή διέξοδο που αυτή ταυτίζεται με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, δηλαδή με το λαό στην εξουσία. 
Ακόμα και αν σχηματισθεί ισχυρή κυβέρνηση με πυρήνα την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αν ονομάζεται, οικουμενική ή εθνικού στόχου, η πολιτική ρευστότητα θα δυναμώσει, οι κυβερνήσεις θα ανεβοκατεβαίνουν, πιθανόν δύσκολα να σχηματίζονται. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν την πολιτική αδυναμία του συστήματος κάτω από την δική του παρέμβαση. Αντίθετα θα πρέπει ο λαός να ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις, να βγουν νέες δυνάμεις στο προσκήνιο.
Όλα τα κόμματα, από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεσμευμένα απέναντι στην ΕΕ και θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μεγάλα λόγια για το μνημόνιο, τώρα ξέχασε την ακύρωση που υποστήριζε ως τις 6 Μαΐου και δηλώνει ότι θα το καταγγείλει πολιτικά και όχι νομικά. Αποδέχεται το χρέος αφού θα διαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «πάση θυσία» η χώρα πρέπει να μείνει στην ΕΕ και το ευρώ. Που σημαίνει μισθοί και συντάξεις πείνας, μνημονιακοί φόροι, βαρβαρότητα στις εργασιακές σχέσεις, μεγάλη ανεργία.
 Αυτά τα εγγυώνται επίσημα οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας. Έχουν πολλά να δούνε τα μάτια μας μετά τις εκλογές.
 Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ τόνισε ότι ο διαχωρισμός «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» είναι παραπλανητικός. Ευθύνεται η καπιταλιστική κρίση, αυτή έφερε το μνημόνιο, και όχι το ανάποδο. Τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται σήμερα όχι μόνο ενάντια στον ελληνικό λαό αλλά και σε άλλους, με μνημόνια ή χωρίς, έχουν αποφασιστεί από τις Συνόδους της ΕΕ, από τη στρατηγική της ΕΕ μέχρι το 2020. Φιλολαϊκή ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ δε γίνεται. Αυτό το μαρτυρά η κρίση που ξέσπασε στην ευρωζώνη».


Αναλύοντας τη στάση του ΚΚΕ μπροστά στο θέμα της συγκρότησης κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα σχολίασε πως: «Το ΚΚΕ δεν έχει καμία θέση σε κυβερνήσεις που δεν θα ανακουφίσουν το λαό από τα οξυμμένα προβλήματα, που δεν οδηγούν σε φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. 
Καλούμε το λαό να προβληματιστεί για το ότι κρατάμε αυτή τη στάση αν και ασκείται μεγάλη πίεση προς το ΚΚΕ. Μας θέλουν σε μια τέτοια κυβέρνηση για να λένε στο λαό μετά τις εκλογές: Μέχρι και το ΚΚΕ έβαλε νερό στο κρασί του, μην ζητάς πολλά τώρα.
Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε αντιπολίτευση για πάντα, θα είμαστε όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι να γίνει ο λαός πραγματικός πρωταγωνιστής, ώστε να κατακτηθεί από τον λαό η δική του εξουσία. 
Ο δρόμος της αντιπολίτευσης, όσο χρειαστεί, δεν είναι καθόλου εύκολος δρόμος, ούτε χωρίς ευθύνες. Απαιτούνται θυσίες, ηρωισμός αλλά και μέγιστη πολιτική ικανότητα, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές όπου το Κόμμα οφείλει να αναλαμβάνει μεγάλες ιστορικές πρωτοβουλίες. Η ικανότητα να εκπληρώνει το Κόμμα την ιστορική του ευθύνη κατακτιέται μέσα στον καθημερινό αγώνα, βήμα το βήμα, με όπλο και την πολύτιμη ιστορική μας πείρα. 
Στην εργατική λαϊκή διακυβέρνηση θα είμαστε η καρδιά, γιατί αυτή η διακυβέρνηση θα ανατρέψει τον υπέρτατο νόμο που είναι πάνω από οποιοδήποτε νόμο ψηφιστεί στη βουλή, το νόμο του κέρδους.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία.
Η θέση αυτή σήμερα γίνεται περισσότερο επίκαιρη καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εξετασθεί από την Κομισιόν ή έξωση χωρών από την ευρωζώνη και από την ΕΕ. 
Άλλο πράγμα όμως να αποφασίσει ο λαός εθελοντικά να φύγει και να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και άλλο να τον διώξουν κλοτσηδόν και να τον κρατούν στο χέρι με δάνεια, εξαγορές επιχειρήσεων, με υποθήκευση του πλούτου της χώρας.
 Το ζήτημα της διαγραφής του χρέους δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα για ρύθμιση του χρέους που εδώ και δύο χρόνια προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον διαχωρισμό του σε επαχθές και μη επαχθές.
Οι ίδιοι οι καπιταλιστές τον πρόλαβαν με το κούρεμα 21% αρχικά και μετά σε ποσοστό 50%, ενώ την ίδια ώρα έδεσαν το λαό με νέο δάνειο και δεσμεύσεις που κρατάνε ως το 2042.
Ακόμα και αν διαγράψουν το 100% του χρέους, η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα ακολουθήσει θα φέρει νέα χρέη. Φαύλος κύκλος, που τον έχει ζήσει ο λαός της Ελλάδας».

Τέλος, η γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι: «Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει μέσα και έξω από την Βουλή για όλα τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα:
Όπως είναι η στήριξη του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του τομέα της Υγείας - Πρόνοιας από τα κέντρα υγείας ως τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, του ΟΑΕΔ, της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και όχι μόνο των εξαθλιωμένων που έτσι και αλλιώς από τα ίδια τα πράγματα κάνουν στάση πληρωμών.
Διεκδικούμε μέτρα κατά των μονοπωλίων, άμεσα, το σύνθημα να πληρώσει η πλουτοκρατία πρέπει να αποκτήσει το επόμενο διάστημα ουσία, δυναμική. Αρκετά πλήρωσε ο λαός. Από τον μόχθο του λαού πληρώθηκαν την τελευταία 10ετία της ανάπτυξης 150 δις ευρώ μόνο για τόκους χρέους. Από το μόχθο του λαού σχηματίσθηκε ο πακτωλός των 600 δις ευρώ που σχηματίσθηκε την περίοδο 2003-2009.
Για το ΚΚΕ μετράνε σε αξία τα εκατομμύρια των εργαζομένων, η απασχόληση των οποίων δεν αποτελεί κόστος, όπως διατείνονται τα άλλα κόμματα, αλλά πηγή παραγωγής πλούτου. Τους φυσικούς πόρους που διαθέτει η χώρα τους αχρηστεύει και υποθηκεύει το μεγάλο κεφάλαιο. Μετράνε τα εργοστάσια και οι υποδομές. Μετράνε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας στην υπηρεσία της κοινωνικής ανάπτυξης. 
Η χώρα διαθέτει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και έμπειρο εργατικό δυναμικό, με υψηλή εξειδίκευση σε διάφορους κλάδους και τομείς, όπως ναυπηγεία, ενέργεια, κατασκευές, μεταφορές, χημική βιομηχανία, μεταλλουργία κλπ.
Η πλήρης απασχόληση του συνόλου των εργαζομένων θα είναι η βασική προϋπόθεση για τη συνεχή αύξηση της παραγωγής.
 Η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο, σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές αξιοποιήσιμες, για διάφορους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και για εξαγωγές.
Ο τομέας της βιομηχανίας μπορεί να αναπτυχθεί και να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των εγχώριων αναγκών.
Ο τομέας της αγροτικής οικονομίας θα είναι από τους πρώτους που θα πρέπει να στηρίξει η λαϊκή εξουσία. Θα αξιοποιηθούν πλήρως τα εδαφικά και κλιματολογικά πλεονεκτήματα της δικής μας χώρας, η μηχανοποίηση που υπάρχει. Θα λυθεί το πρόβλημα της διατροφής, θα σταματήσει η εισαγωγή προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε άρα η διατροφική εξάρτηση από τα διεθνή μονοπώλια, η αιμορραγία σπατάλης χρημάτων για εισαγωγές. 
Θα μπει τέρμα στην καταστροφή ενός μεγάλου μέρους της παραγωγής και των μικρομεσαίων αγροτών που οφείλεται κυρίως στην ένταξη και ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ και την ΚΑΠ.
Στην πρόταση του ΚΚΕ η κτηνοτροφία της χώρας μπορεί να αποκτήσει μεγάλη ανάπτυξη με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, καθώς θα απαλλαγεί η χώρα από την εξάρτηση από τα συμφέροντα των χωρών της βόρειας Ευρώπης.
Θα αναπτυχθεί πλήρως η αλιεία και θα έχουν δουλειά όσοι εκτοπίστηκαν. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ διέθεσε πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ από το μόχθο των λαών και τα έδωσε σε Έλληνες ψαράδες εκατοντάδες σκάφη, προκειμένου οι μεγάλοι στόλοι να ψαρεύουν ανεμπόδιστα στις ελληνικές θάλασσες. 
Η λαϊκή εξουσία θα δώσει την πρέπουσα σημασία σε μια σειρά υπηρεσίες που θα προσφέρονται από το κράτος πραγματικά δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο. Όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να καλύπτουν την ανάγκη τους στη στέγη. Το εργατικό λαϊκό κράτος θα καλύπτει δωρεάν όλες τους τις ανάγκες για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, στις διακοπές και την αναψυχή, την προστασία των παιδιών και υπερηλίκων. Θα παρέχει πολύ φτηνές, και σε ορισμένες περιπτώσεις δωρεάν υπηρεσίες μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, ύδρευσης κ.λπ».

Πηγή:www.ert.gr
Eπιμέλεια:Νάσος Μπράτσος

1 σχόλιο:

mikiskke είπε...

Red η χτεσινή συγκέντρωση ήταν συγκλονιστική, μεγαλύτερη ακόμα κι απ' αυτή που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο ίδιο μέρος πριν τις εκλογές της 6ης Μάη!