Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Αντιστρέφει την πραγματικότητα ο Α.Σαμαράς


Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

"Με μεγάλο θράσος ο πρόεδρος της ΝΔ αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

Στην ίδια ανακοίνωση όπου αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Σαμαράς "κατηγόρησε τους αγώνες των ναυτεργατών που διεκδικούν εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς, για την πτώση του τουρισμού που οφείλεται στην εξάπλωση της φτώχειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες" υπογραμμίζεται ότι "είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία της ΝΔ ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των πεντάστερων ξενοδοχείων, των μεγαλοξενοδόχων, όχι για τους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη από διακοπές, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους μικρούς επιχειρηματίες."

"Η ηγεσία της ΝΔ φανερώνει την αντιδραστική απαίτηση της πλουτοκρατίας που θα την υλοποιήσει όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή: Να τσακιστεί, να απαγορευτεί η εργατική λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς, να απαγορευτεί η απεργία. Γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Γι' αυτό επιδιώκουν την εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ, γιατί είναι ο πραγματικός αντίπαλος στα σχέδια της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των κομμάτων τους. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον και καθήκον να μην το επιτρέψουν αλλά να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ", καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: