Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ :Κάλπικα συνθήματα προς άγραν ψήφων.


Ο Ευ. Βενιζέλος επιστρατεύει σοσιαλδημοκράτες συμμάχους από την ΕΕ, για να τονώσει το ευρωπαϊκό προφίλ του κόμματός του

Το κάλπικο προεκλογικό σύνθημα της «αναθεώρησης των δυσμενών όρων» της δανειακής σύμβασης χρησιμοποίησε και χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, συνεχίζοντας την εκστρατεία αποπροσανατολισμού του λαού ενόψει των εκλογών του Ιούνη.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στην Ιπποκράτους με τον πρόεδρο της ομάδας της «Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χ. Σβόμποντα, επικαλέστηκε την «αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών» και την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, για να ισχυριστεί ότι δημιουργούνται για την Ελλάδα «καλύτερες προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης».

Από την πλευρά του, ο Χ. Σβόμποντα, αποδεικνύοντας ότι οι προτάσεις «αναθεώρησης» του ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις ευρωενωσιακές αντιλαϊκές κατευθύνσεις, χαρακτήρισε «χρήσιμες» τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος ειδικότερα στον Ευ. Βενιζέλο τόνισε: «Είναι ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα».
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ (...) Ηταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την πορεία της χώρας (...) Αν πας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν στραφείς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χρειάζεσαι κάποιον που γνωρίζεις, ειδικά αν θέλεις να προσαρμόσεις το Πρόγραμμα και το Μνημόνιο, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Ο κ. Βενιζέλος είναι οπωσδήποτε ένας από αυτούς»!
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι για να «αδράξει» η Ελλάδα τις αλλαγές στην Ευρώπη «πρέπει να έχουμε συγκροτημένη στρατηγική, πρέπει να έχουμε εξειδικευμένες προτάσεις που να πείθουν». Ο ίδιος έθεσε σαν προϋπόθεση την πιστή τήρηση του «δημοσιονομικού προγράμματος» και τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ για την επέκταση της περιόδου εφαρμογής του, σημειώνοντας - όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ - ότι με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ «προστατεύουμε την Ελλάδα και την Ευρωζώνη συνολικά».
Σε ομιλία του χτες το βράδυ στο Ιλιον ο Ευάγ. Βενιζέλος τάχτηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, ενώ υποστήριξε ότι «δεν κυβερνιέται ο τόπος χωρίς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: