Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Προσπαθούν να διαγράψουν μέλος του ΠΑΜΕ από το σωματείο!


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Προσπαθούν να διαγράψουν μέλος του ΠΑΜΕ από το σωματείο!
Πραξικόπημα στη λειτουργία του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης μεθοδεύει η εργοδοτική πλειοψηφία με πρωτοστάτες τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Επιδιώκει τη διαγραφή του γιατρού, εκλεγμένου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Γιώργου Μητσιάκου, από το Σωματείο, χωρίς καμία αιτιολογία. Θέλει να πετάξει έξω από το ΔΣ του Σωματείου το στέλεχος του ΠΑΜΕ, γιατί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΑΕ, στην απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης.
Η Διοίκηση του νοσοκομείου και η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου αναδεικνύεται πως δρουν σε ενιαίο μέτωπο.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, η εργοδοτική πλειοψηφία (όπου χωρούν μέσα συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλοι) έθεσε προς ψήφιση τη γνωμοδότηση που η ίδια ζήτησε και έλαβε από νομικό σύμβουλο, η οποία αναφέρει ότι ο Γ. Μητσιάκος δεν μπορεί να είναι μέλος του Σωματείου διότι παραιτήθηκε από το νοσοκομείο. Η απόφαση για εφαρμογή της γνωμοδότησης λήφθηκε με τις ψήφους των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ.
Η γνωμοδότηση αυτή στηρίχθηκε στη μισή αλήθεια που παρουσίασε η εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Διότι η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Μητσιάκος παραιτήθηκε από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ως επιμελητής γιατρός και την ίδια μέρα προσλήφθηκε ως λέκτορας, διότι στο μεταξύ έγινε πανεπιστημιακός γιατρός.
Ο Γ. Μητσιάκος εξακολουθεί να εργάζεται στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και να πληρώνεται από το νοσοκομείο μέρος του μισθού του καθώς και τις εφημερίες. Απασχολείται δηλαδή με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Και σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, μέλη του μπορούν να είναι όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο νοσοκομείο με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
Η εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου βρέθηκε αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων που παραβρέθηκαν μαζικά στη συνεδρίαση στο πλευρό των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, κατήγγειλαν τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν να περάσουν.
Την ίδια ώρα, με τη μαζική τους κινητοποίηση, ανάγκασαν την πλειοψηφία του Σωματείου να υιοθετήσει την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου να δώσει σε ιδιώτη την υπηρεσία τηλεφωνικών ραντεβού.
Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» καλεί τους εργαζόμενους να «χτυπήσουν» και να αποδυναμώσουν τη συμβιβασμένη διοίκηση του σωματείου, που γίνεται το «εκτελεστικό» όργανο της διοίκησης του νοσοκομείου. Ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΜΕ θα εντείνει τη δράση του, θα τους ξεσκεπάζει και θα συνεχίζει να τους ξεγυμνώνει στα μάτια των εργαζομένων. Να οργανώνει την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και όσων τη στηρίζουν.
Το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταγγέλλει το πραξικόπημα που επιχειρούν διοίκηση νοσοκομείου και εργοδοτικοί συνδικαλιστές και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΔΣ του σωματείου.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: