Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ονόματα μαθητών στο διαδίκτυο επειδή χρωστούσαν για τη μεταφορά τους με λεωφορεία!



Τη δόξα του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται πως ζήλεψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου Πατρών, που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του σχολείου τα ονόματα των μαθητών που χρωστούν χρήματα για τη μεταφορά τους με λεωφορεία!
Πρόκειται για ανήλικους μαθητές και των δύο βαθμίδων, δημοτικού - νηπιαγωγείου και γυμνασίου - λυκείου, οι οποίοι είδαν δημοσιευμένα στο διαδίκτυο τα ονόματά τους και δίπλα το οφειλόμενο ποσό για τη μεταφορά τους με τα λεωφορεία.
Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα τα ποσά δεν ξεπερνούν τα 5-10 ευρώ, εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τους εμπνευστές της ιδιότυπης τιμωρίας προς παραδειγματισμό των "κακών" γονιών που δεν πλήρωσαν.
Πέρα, πάντως, απο το αυτονόητο ζήτημα προσωπικών δεδομένων που εγείρεται, η ενέργεια κρίνεται εκτός κάθε λογικής, τη στιγμή που πρόκειται για ανήλικα παιδιά, τα οποία εκτίθενται δημόσια, με άγνωστες συνέπειες στην ψυχοσύνθεση εκάστου. Το θέμα έγινε γνωστό ύστερα απο δημοσίευμα της πατρινής εφημέριδας "Κόσμος της Ενημέρωσης", με συνέπεια να αποσυρθεί αμέσως μετά η ανάρτηση από την ιστοσελίδα.


ΠΗΓΗ-ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: