Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΠΣΕ- ΠΟΔΝ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ- Συγκέντρωση στην Αθήνα και αποστολή αλληλεγγύης


Κάλεσμα για κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο
 
MotionTeam
Συγκέντρωση για έκφραση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης διοργανώνουν ηΕλληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ),την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., έξω από το Πολεμικό Μουσείο. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Μια μέρα πριν, στις 20 Σεπτέμβρη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να συζητήσει το αίτημα για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967.
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και η κοινή αποστολή του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ, από τις18 έως τις 22 Σεπτέμβρη, στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ.
 Η αποστολή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, υπό το φως των γενικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Στις 20 Σεπτέμβρη διοργανώνονται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ανοιχτές εκδηλώσεις - διαδηλώσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος οι αντιπροσωπείες του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ.
Η μεγάλη ανταπόκριση των οργανώσεων και κινημάτων στη διεθνή έκκληση δείχνει το ενδιαφέρον και τη βαθιά ιστορική σχέση των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Εκτός από τις πλούσιες συναντήσεις με τα κινήματα και τις πολιτικές δυνάμεις της Παλαιστίνης, αντίστοιχα μεγάλη σημασία θα έχουν οι συναντήσεις με το κίνημα ειρήνης του Ισραήλ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚ Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, στις 21 Σεπτέμβρη, σημαδιακή «Διεθνή Μέρα Ειρήνης», ενώ θα συμμετάσχουν και σε πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικάνικη πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.
Επικεφαλής της αποστολής θα είναι οι πρόεδροι, του ΠΣΕ, Σοκόρο Γκόμες, και της ΠΟΔΝ,Τιάγκο Βιέιρα, ενώ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από Πορτογαλία, Νεπάλ, Τουρκία, Κύπρο, Ισπανία, Βραζιλία, Ινδία, Γαλλία, Ιταλία, Παναμά και Ελλάδα. Σημαντική θα είναι η παρουσία της ΕΕΔΥΕ και της ΚΝΕ, που θα εκπροσωπηθούν στη διεθνή αποστολή από τηνΒέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέα της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, και τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Η ΚΝΕ θα εκπροσωπηθεί από τον Θανάση Μπιζαϊντέ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ.
Στη Θεσσαλονίκη
Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, με αίτημα την αναγνώριση ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τηνΤετάρτη, 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: