Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».20 % η Ν.Δ, 13 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ, 9.5% το Κ.Κ.Ε και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 8,5 %.Μπροστά ο Α.Λοβέρδος στην σφαγή της διαδοχής ΓΑΠ.Ακολουθεί ο Ε.Βενιζέλος.

Η δεύτερη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την εφημερίδα «Το Ποντίκι» και δείχνει και αυτή την κατάρρευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και την άνοδο του Κ.Κ.Ε και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Pulse.Σε σύγκριση με έρευνα της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο τα 3 κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου παρουσιάζουν πτώση.Η  Ν.Δ παρουσιάζει πτώση 1,5 % ,το ΠΑ.ΣΟ.Κ  0,5  %  και ο ΛΑ.Ο.Σ. πτώση 0,5 %.Αντίθετα +0,5% ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε  ,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α  +1 %,η Δημ.Αριστερά + 1,5 % και η Δημ.Συμμαχία +1 %.Στο ίδιο ποσοστό οι Οικολόγοι.Πτώση 0,5% έχει το Άρμα Πολιτών.Συγκεκριμένα.:


 Η Ν.Δ συγκεντρώνει 20 %, το ΠΑ.ΣΟ.Κ 13 %, το Κ.Κ.Ε 9, 5 %,  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 8,5 % , η Δημοκρατική Αριστερά 5,5 %,ο ΛΑ.Ο.Σ. 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5 %, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4,5 % , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα απέχουν ή θα ψηφίσουν λευκό/άκυρο φτάνουν το 18,5%.Τέλος 8,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Με αναγωγή των αναποφάσιστων,της αποχής και λευκών/άκυρων έχουμε το ακόλουθο αποτέλεσμα :

Ν.Δ                        27,5  %
ΠΑ.ΣΟ.Κ                18     %
Κ.Κ.Ε                     13     %

ΣΥ.ΡΙΖ.Α                11,5  % 
ΔΗΜ.ΑΡΙΣ .             7,5   %  

ΛΑ.Ο.Σ.                   7     %
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ.         3,5   %
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧ.       3,5  %
Π.ΑΡΜΑ.Π.              2,5 %
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜ.            6   %

Εσωκομματικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Αν και ελάχιστο μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο τσίρκο που λέγεται ΠΑ.ΣΟ.Κ, ας δούμε τι καταγράφει η έρευνα για τους δελφίνους του ΓΑΠ.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου. 


Συγκεκριμένα στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Αννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.



Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, η Αννα Διαμαντοπούλου 5%, ο Γιάννης Ραγκούσης 4% και ο Χρήστος Παπουτσής 2%. Αλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.



Επιπλέον, το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλο πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές, έναντι 13% που επιθυμεί τον Γιώργο Παπανδρέου.


Red Star

6 σχόλια:

Ikarialab είπε...

κκε συριζα δημοκρατικη αριστερα κανουν κυβερνηση ολοι μαζι

Ikarialab είπε...

ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΝ

Antonito El Camborio είπε...

σωστα!.

αν ενωθουν!.

ο εκλογικος νομος δινει 50 εδρες στον πρωτο, κλεβοντας τις απο τους υπολοιπους.

Red Star είπε...

Ο εκλογικός νόμος εξαιρεί τις συμμαχίες κομμάτων από το μπόνους.Θα έπρεπε να σχηματιστεί ένας καινούριος κομματικός σχηματισμός.

Οι διαφορές ανάμεσα στα 3 κόμματα είναι μεγάλες.Η ΔΗ.ΑΡΙ είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ ,αυτό είναι ξεκάθαρο και έχει αποκλειστικά και μόνο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.Το Κ.Κ.Ε είναι κομμουνιστικό κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποτελεί από μόνος του μια συμμαχία διαφορετικών πολιτικών ιδεών.

Ο λαός πρέπει να απαγκιστρωθεί και στην πράξη πέρα από τις δημοσκοπήσεις από τα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ και να μην στηρίξει νέους σχηματισμούς δεκανίκια στο σύστημα όπως είναι η ΔΗ.ΑΡΙ και η ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Σημαντικό είναι επίσης να παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να διεκδικεί τα δικαιώματα του στο δρόμο.Να προσπαθεί να πείσει όσους ακόμα είναι αποβλακωμένοι από τα ΜΜΕ και ελπίζουν σε λύσεις τύπου Παπαδήμου.

Οι καθένας μας ξεχωριστά ας δώσει αυτή την μάχη ξεχωριστά στον φιλικό και οικογενειακό του κύκλο.

Τέλος να απευθυνθώ στους συντρόφους του Κ.Κ.Ε. Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι σημαντική.Είναι δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες στις οποίες γίνεται αλλά είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Κόμματος.

Το ίδιο ισχύει και για την εφημερίδα μας , τον Ριζοσπάστη.Η κυκλοφορία του είναι χαμηλή για τα δεδομένα της δύναμης του κόμματος.Όσοι έχουμε ακόμα μια οικονομική δυνατότητα και αγοράζουμε εφημερίδες, ας μην σκορπάμε τον οβολό μας σε άλλα έντυπα.Υπάρχει ο Ριζοσπάστης τον οποίο μπορούμε αφού τον διαβάσουμε να τον δώσουμε και σε κάποιον άλλο φίλο ή συγγενή μας που δεν είναι ΚΚΕ.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα κομματικά έντυπα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και του ΚΚΕ (μ-λ).Όσοι στηρίζουν αυτά τα κόμματα ας μην αγοράζουν αστικές φυλλάδες.

kolokotronis είπε...

Πάντως, εκτός από τη δημοσκόπηση του Σεπτέμβρη, έχει μεσολαβήσει και άλλη της ίδιας εταιρίας το Νοέμβρη: εδώ.
Αυτά για το τυπικό της υπόθεσης.
Τα συμπεράσματά σου δεν αλλάζουν, αλλάζει όμως ελαφρώς η δυναμική των κομμάτων, από Σεπτέμβρη στο Νοέμβρη και από εκεί μέχρι σήμερα.

Red Star είπε...

@kolokotronis

Ευχαριστώ για την επισήμανση.Παρέλειψα την έρευνα του Νοεμβρίου ,θα διορθώσω σύντομα τα στοιχεία.