Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο.Μικρές ζημιές σε Ναύπακτο και Πάτρα.



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.35, η οποία έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Κατά τη διάρκειά της επικράτησε μικρή αναστάτωση, καθώς κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και των άλλων περιοχών βγήκαν από τα σπίτια τους.

Μία τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά στη θέση Πινακούλα Παλαιοπανιαγάς στην Ναύπακτο, καθώς προκλήθηκαν ζημιές στην πυλωτής της.
Στην περιοχή αναμένεται μηχανικός από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να αποφανθεί για τον αν οι ένοικοι μπορούν ή όχι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική αναφέρθηκε και πτώση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.
Σημειώνεται ότι είχαν καταγραφεί και άλλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις από τις 22 Ιουλίου έως και το τέλος Ιουλίου, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου.
ΠΗΓΕΣ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: