Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αλέκα Παπαρήγα-«οι δύο επόμενες δεκαετίες να είναι δεκαετίες εξεγέρσεων και επαναστάσεων για την ανατροπή του συστήματος».


Σύσσωμη λαϊκή αντίδραση τον Σεπτέμβριο, με στόχο την παρεμπόδιση εφαρμογής των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, ζήτησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η αντίδραση πρέπει να εκδηλωθεί παντού: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς.
Η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα και για νέα καταιγίδα μέτρων με βάση τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. «Οι έντονες συζητήσεις των τελευταίων ημερών για την διάσωση της ευρωζώνης δεν είναι παρά μια νέα καταιγίδα που έρχεται κατά των λαών με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες» είπε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ανάξιοι όπως λέγεται», σημειώνοντας πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι οι εκλογές, αν γίνουν, θα σηματοδοτήσουν την επιθυμία των επιχειρηματικών ομίλων για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και για τον λόγο αυτό, τόνισε, είναι ανάγκη να γίνει ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό σύστημα με την ενίσχυση του ΚΚΕ.
 
"Ο ελληνικός λαός, αλλά και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να κάθονται και να παρακολουθούν με σταυρωμένα χέρια, είπε, τονίζοντας την ανάγκη αντίδρασης και χειραφέτησης απέναντι στις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές δυνάμεις" είπε η γγ του ΚΚΕ. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «οι δύο επόμενες δεκαετίες να είναι δεκαετίες εξεγέρσεων και επαναστάσεων για την ανατροπή του συστήματος». 
 
Επανέλαβε τη θέση του κόμματός της ότι «κάθε θέση που λέει κάτω η κυβέρνηση και το Μνημόνιο -όχι ότι δεν είναι δίκαιη- δεν ανοίγει το δρόμο για ανατροπή του σημερινού συστήματος» και σημείωσε οι εργαζόμενοι «να μην συμμετάσχουν στη "διάσωση" του συστήματος, αλλά να αγωνιστούν για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων σε μια πορεία συμπόρευσης με το ΚΚΕ». 
 
Σχετικά με το ευρωομόλογο, είπε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα απατηλά μέτρα διαχείρισης του καπιταλισμού, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί φάρμακα ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 


ΠΗΓΗ-WWW.KKE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: