Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πάνω από εκατό άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια και τις λεηλασίες σε καταστήματα στο ανατολικό και νότιο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής.


NAFTEMPORIKI.GR

Πάνω από εκατό άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια και τις λεηλασίες σε καταστήματα στο ανατολικό και νότιο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής, σε μια ακόμα νύχτα ταραχών μετά τα σοβαρά επεισόδια του Σαββάτου στο Τότεναμ.
Στόχος λεηλασιών έγιναν καταστήματα στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, με την πυροσβεστική να επεμβαίνει για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα «Foot Locker» στην Brixton Road. Μικρές ομάδες νεαρών επιτέθηκαν επίσης σε άλλα καταστήματα όπως τα Currys, Halfords και Body Shop.
Πολλοί από τους ταραξίες εθεάθησαν να μεταφέρουν προϊόντα και αντικείμενα που είχαν κλέψει από τα μαγαζιά. Βανδαλισμοί καταστημάτων σημειώθηκαν και στο ανατολικό και βόρειο Λονδίνο, ενώ σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, συνολικά 26 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εκτρόπων. Τρεις εξ αυτών τραυματίστηκαν όταν τους παρέσυρε όχημα που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
Αφορμή για τα επεισόδια αποτέλεσε ο θάνατος ενός 29χρονου από πυρά αστυνομικών κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η εκδοχή όμως που παρουσίασε η Αστυνομία δεν έπεισε τους νεαρούς που αντέδρασαν με συγκέντρωση έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις με τους νεαρούς να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και να προχωρούν ανεξέλεγκτοι σε καταστροφές και βανδαλισμούς.
Ωστόσο, κάτοικοι του Τότεναμ όπου ξέσπασαν οι ταραχές, τις απέδωσαν σε τοπικές εντάσεις και στην οργή των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για το θάνατο του 29χρονου που πυροδότησε τις ταραχές.
Απο την πλευρά της η Βρετανίδα πουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι διεμήνυσε πως όσοι ευθύνονται για τη βία και τις λεηλασίες στο Λονδίνο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

ΠΗΓΗ-WWW.NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: