Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων




Ο ωμός εκβιασμός και οι απειλές της κυβέρνησης Παπανδρέου δια μέσου του αντιπροέδρου της για αντισυνταγματική εκτροπή, αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικοπήματα αποτελούν απτή απόδειξη του πανικού και της τρομοκρατίας στην οποία βρίσκεται το σύστημα εξουσίας.
Όταν ο λαός χειραφετείται και βγαίνει στους δρόμους, οι ημέρες της φαύλης εξουσίας τους είναι μετρημένες. Όσο το γρηγορότερο το καταλάβουν και φύγουν, τόσο το καλύτερο.
Η χώρα χρειάζεται ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα εκφράζει κοινωνικά συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων που μας κυβερνάνε.
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που με σθένος θα διαπραγματευθεί  και θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο της χρεοκοπίας, οδηγώντας σε δρόμους προόδου, σε δρόμους κοινωνικής συνοχής και ευημερίας για να αποκατασταθεί η λαϊκή βούληση, για να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης του λαού και των πολλών απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
Μόνο μια λύση υπάρχει: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση των απειλών και της τρομοκρατίας και να οδηγηθούμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: