Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιάννη Ζιώγα : Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.


Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Ζιώγας.


Προς τους Υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,   Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, με την πλήρη στήριξη του λαού της Θεσσαλονίκης, γιατί η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίησή του.
Η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στους περίπου 500 εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, των οποίων θα κτυπηθούν οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Να σημειωθεί, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δραστήρια λιμάνια της χώρας μας. 
Αποκαλύπτεται ότι, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, η Κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ., ιδιωτικοποιεί και κλείνει οργανισμούς και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, προς όφελος ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων, υλοποιώντας έτσι τις κατευθύνσεις που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Όμως, τα λιμάνια και οι σχετικές υποδομές έχουν δημιουργηθεί με τη δουλειά του Ελληνικού λαού, αποτελούν μέρος των συνόρων της χώρας, και επιβάλλεται να είναι 100% στο δημόσιο.
Είναι γεγονός ότι τα λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο φιλολαϊκής ανάπτυξης αν είναι περιουσία του λαού και αναπτυχθούν στα πλαίσια του δρόμου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ  οι κ. κ. Υπουργοί:
  • Θα σταματήσει άμεσα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης;
  • Θα επανέλθει υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο;
  • Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα Μεταφορών;
Ο βουλευτής
Γιάννης Ζιώγας

Δεν υπάρχουν σχόλια: