Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πετάει ,πετάει ...η Μέρκελ !Καψόνι 2 ωρών στον αέρα έκανε το Ιράν στην Μέρκελ!


Το Ιράν αναίρεσε προσωρινά τα δικαιώματα πτήσης του αεροπλάνου που μετέφερε την Άγκελα Μέρκελ, στον εναέριο χώρο του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η άφιξη της στην Ινδική πρωτεύουσα.
“Ήταν μια ασυνήθιστη εκκίνηση για ταξίδι” έγραψε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελάριου  στο twitter, εξηγώντας ότι καθυστέρησαν καθώς έκαναν κύκλους πάνω από την Τουρκία για δύο περίπου ώρες, μέχρι να τους δώσουν άδεια να περάσουν πάνω από το Ιράν.
Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο διπλωμάτες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ένας από τους οποίους δήλωσε ότι τα δικαιώματα του αεροπλάνου “ανακλήθηκαν” ελάχιστα πριν φτάσει πάνω από το Ιράν.
Παραδόξως ένα άλλο γερμανικό αεροσκάφος που ξεκίνησε λίγο πριν από αυτό που μετέφερε τη Γερμανίδα Καγκελάριο δεν αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα.
"Είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό κλήθηκε ο ιρανός πρεσβευτής στο Βερολίνο. Θα πούμε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ανεχτεί μια τέτοια παραβίαση των διεθνών συμβάσεων", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.
Το Ιράν υπόκειται από το 2007 σε ένα καθεστώς πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων του ΟΗΕ, των ΗΠΑ και της ΕΕ λόγω του επίμαχου πυρηνικού του προγράμματος.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: