Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ», τραγούδησε ο Μίκης με τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια

ENET.GR


Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα προπύλαια και διαμαρτύρεται ειρηνικά, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και αρκετούς πανεπιστημιακούς. Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει και όλοι οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν με μια φωνή «αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα»
"Πρέπει να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση", τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει "να αντιδράσουμε ενωμένοι στο μνημόνιο γιατί παραχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε μια συνένεση η οποία ουσιαστικά σημαίνει υποταγή στην Τρόικα". 

Λίγο αργότερα ο Μ. Θεοδωράκης είπε ότι χαιρετίζει την αγανακτισμένη νεολαία, παρακίνησε τους συγκεντρωμένους να τραγουδήσουν όλοι μάζι ενώ φώναξε με ενθουσιασμό ότι: "Αν μαζευτούμε 2.000.000 Ελληνες και φυσήξουμε, θα φύγουν όλοι ."
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, πήρε το λόγο αμέσως μετά λέγοντας: "Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλονται μέτρα σωτηρίας εμείς βουλιάζουμε πιο πολύ στο βάλτο της απελπισίας."
Ο κόσμος έχει παλμό, φωνάζει συνθήματα και χειροκροτά θερμά τους ομιλητές.
ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR

4 σχόλια:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Αρραγές πλέων ο θωδορακης πως θα μπορέσει να ξανά τραγουδήσει
τα τραγούδια των παλιών του συντρόφων ? του Ρίτσου του Βάρναλη..
με τι τσίπα θα ξανά ψελλίσει τα όνομα αυτόν που κάποτε εξοριστήκαν
κ κοιμόντουσαν δίπλα του επάνω στο ξερονήσι?? Σήμερα τους πρόδωσε
με τον χειρότερο τρόπο για μερικές ώρες δημοσιότητας …

Ikarialab είπε...

AYTO KATAΦΕΡΕΣ ΒΡΕ ΜΙΚΗ


Χαμός με τη «Χρυσή Αυγή» σε δημοψήφισμα της «Σπίθας»!

Θριαμβεύει η «Χρυσή Αυγή» σε ηλεκτρονική ψηφοφορία της «Σπίθας». Και ίσως και να δικαιώνεται ο Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του από τη «συμβουλευτική του Μίκη Θεοδωράκη», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού». Τι συνέβη λοιπόν; Στην ανεπίσημη ιστοσελίδα της «Σπίθας», έγινε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτημα: Τι θα ψηφίζατε σε περίπτωση εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες; Ξαφνικά, άρχισε να θριαμβεύει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να βγαίνει πρώτο κόμμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εκ των συμμετεχόντων να αντιδράσουν στο facebook:

jorje7 είπε...

Συμφωνώ στα περισσότερα με τον Μίκη Θεοδωράκη
Νομίζω έχει αποδείξει τον πατριωτισμό του και την αγάπη του για τον λαό καθώς και τiς αντιφασιστικές του απόψεις.
Αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με ελιτισμό τον προβληματισμό ενός ανθρώπου, που νομίζω εκφράζει τiς αγωνίες της πλειοψηφίας του κόσμου, μάλλον εμείς θα έχουμε το πρόβλημα , επειδή δεν θα ταιριάζουν τα γεγονότα στις ''ιδεολογικές προδιαγραφές'' που κάποιοι έχουμε θέσει .Ούτε νομίζω ένα άτομο του βεληνεκούς του Θεοδωράκη έχει ανάγκη στα 86 του λίγη δημοσιότητα .Φρόντισαν γιαυτό το καλλιτεχνικό του έργο αλλά και οι αγώνες του .Δεν συντασομαι με την Σπίθα αλλά για άλλη μια φορά νιώθω ότι ο Θεοδωράκης με εκφράζει σε πολλά .

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Σε εκφράζει ένας άνθρωπος ο οποίος μετά την χούντα
μας τραγουδούσε « κε εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς
τον φασισμό», κ σήμερα διαδικτυακά συμπορεύεται με την χρυσή αυγή?
δεν είναι ο μόνος που έδωσε αγώνες …. Οι υπόλοιποι ώμος αγωνιστές
στα 86 τους κ στα 95 τους ζουν με συντάξεις πίνας κ δεν ζητάνε
αναδρομικά …