Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Λαός και ...σουβλάκια!
Ή αλλιώς πως να αποφύγουμε τα δύσκολα.

Xθες ήταν χιλιάδες κόσμου συγκεντρωμένος στην Αθήνα, στη Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και σε αρκετές άλλες πόλεις της χώρας. Πιθανόν να είναι και σήμερα.
Τι ήταν όλοι αυτοί; ΠΑΣΟΚοι, Νεοδημοκράτες, ΕΑΑΚίτες, μουλούδες, συριζαίοι, απολίτικοι, αντικομματικοί, αντιοργανωτικοί, άνθρωποι που δεν έχουν καμιά πείρα από αγώνες, αντιδημοκράτες και 'γω δε ξέρω τι άλλο κακό συναπάντημα; 
To πιο ωραίο το άκουσα σε κάποια ΤV. Ήταν διαφορετικοί, ήταν νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, γονείς με τα παιδιά τους, μαθητές, φοιτητές. Δεν ήταν σαν τους άλλους στις άλλες διαδηλώσεις!!! Δηλαδή τι; ...UFO;
Εμείς πάντως είδαμε λαό! Λαό που λέει ότι δε πάει άλλο με την επίθεση. Που φώναζε να καταργηθεί το Μνημόνιο, που έβριζε τους ξένους, που ξέρει πολύ καλά τι του συμβαίνει και ψάχνει διέξοδο να αντιδράσει!
Τα ΜΜΕ προσπαθούν να διαχωρίσουν, να διασπάσουν το λαό σε καλούς και κακούς, σε οργανωμένους και ανοργάνωτους, σε πολιτικοποιημένους και απολίτικους, σε βίαιους και μη. 
Οι "αριστεροί" τον διαχωρίζουν με βάση την αναπτυγμένη ή μη συνείδησή τους, με βάση την αφέλειά τους να υποκινούνται από το ...facebook (και όχι από αυτό που ζουν, πόσο μοιάζουν τα επιχειρήματα με αυτά του αντίπαλου!), με βάση του πόσο διαφήμισαν τη χθεσινή συγκέντρωση τα ΜΜΕ. Και αν δουν κανένα γνωστό που ψήφισε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και πολύ περισσότερο κάποιο άλλο αριστερό κόμμα τότε βγαίνει η συμπερασματάρα! Ολοι υποκινούμενοι από το σύστημα είναι!

Τα ΜΜΕ και το σύστημα έχουν πράγματι τη δύναμη να κατευθύνουν τα πράγματα και τις συνειδήσεις κατά πως θέλουν, και προσπαθούν φιλότιμα! Οι αριστεροί τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Nα πούμε ότι το σύστημα είναι παντοδύναμο οπότε εμείς καταγγέλουμε και ...σνομπάρουμε; Ως υψηλοί ιδεολόγοι; Aυτό και αν είναι αναγνώριση αδυναμίας!
Εμείς πάντως εκεί θα 'μαστε, θα κοντράρουμε και θα στηρίξουμε, δεν θα κρατάμε μούτρα σε αυτούς που κατέβηκαν για πρώτη φορά σε συγκέντρωση, ούτε θα μετρήσουμε χιλιόμετρα πορειών και πόσες γκλομπιές και δακρυγόνα φάγαμε για να τα πετάξουμε στα μούτρα των ...από το facebook υποκινούμενων και να τους σνομπάρουμε. Και αυτό γιατί δεν διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από τον λαό, γιατί ότι κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε είναι γι' αυτό το λαό. Χωρίς να κρυβόμαστε, χωρίς να κάνουμε σκόντο σε αντιδημοκρατικά φαινόμενα αποκλεισμού. Δεν φοβόμαστε τη κόντρα και την αντιπαράθεση μέσα στο λαό και στο δρόμο. Ίσα ίσα την επιδιώκουμε, όπως επιδιώκουμε να βγει ο λαός στο δρόμο, στον αγώνα. Μέσα σε αυτή τη ζωντάνια της πλατείας και του δρόμου θα δοκιμαστούν και οι απόψεις και η παντοδυναμία του συστήματος και η αριστεροσύνη μας. Μακάρι να διαρκέσει και να επεκταθεί αυτό σε χώρους δουλειάς, σε σχολές και γειτονιές. Τότε ο πραγματικός υποκινητής της βίας δεν θα χαριστεί σε κανέναν, όπως δεν θα χαριζόταν και χθες, όπως δεν θα χαριστεί και σήμερα και αύριο σε κανένα κίνημα που θα αποφασίσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Τότε και τα ΜΜΕ θα αλλάξουν το βιολί στο συνηθισμένο.
Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε, δεν θα κρίνουμε αφ' υψηλού για να πούμε μετά "εμείς σας τα λέγαμε" και να καλούμε αυτούς με τη μικρή συνείδηση να μας ψηφίσουν για να ...αποκτήσουν δύναμη! 
Η πραγματική δύναμη του λαού είναι στο δρόμο, η ταξική συνείδηση εκεί ενισχύεται. Oι άλλοι ας πάνε να φάνε ...σουβλάκια!  

Υ.Γ.: Αφορμή για αυτά που γράφω εδώ, για τον τίτλο, όπως και για την κατάληξη, είναι κείμενα που διάβασα σε μπλοκ που ανήκουν στην αριστερά, όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά και άλλων ακομμάτιστων και ανένταχτων. Από τα αριστερά όμως!

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Υποκλίνομαι στο σχόλιο του σ. Δημήτρη.....! Πόσο κουράγιο, ανθρώπινη ευρύτητα και πραγματική αριστερή σκέψη έχει η λογική του....! Υποκλίνομαι για το κουράγιο του...Ομολογώ δεν το είχα....! Συνυπογράφω κι όλας.

REGINA είπε...

ΔΕΝ Θ΄ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ........
Η
ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;

ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ !!!