Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος.Όλοι οι αρχηγοί παρόντες.Αλ.Παπαρήγα και Αλ.Τσίπρας πηγαίνουν με επιφυλάξεις.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


 Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. 

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματισθεί για τις 12:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να θέσει θέμα εκλογών, αλλά στόχος του είναι να υπάρξει ακόμα μία προσπάθεια συνεννόησης με τα πολιτικά κόμματα, αυτή τη φορά υπό τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις στη σύσκεψη, αλλά αυτό που επιζητεί είναι μια πολιτική συμφωνία, η οποία θα μεταδώσει ισχυρό μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 


Μάλιστα, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για να καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για συναίνεση ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας επίσης αναφέρεται ότι η σύσκεψη έχει θέμα τη «Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας». Στη σύσκεψη, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην ΕΕ και την πορεία της χώρας».

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, στην οποία αναφέρει: «Το ΚΚΕ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά από την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος.

» Μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του. Για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας.

» Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα με λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση και συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζήτησε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της σύσκεψης.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με δεδομένο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη και τη μη τοποθέτησης της κυβέρνησης ανοίγει κύλος κερδοσκοπικών επιθέσεων εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των τραπεζών.

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει η Προεδρία της Δημοκρατίας να χρησιμοποιηθεί σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το απόγευμα για να αποφασίσει τι θα υποστηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας στο συμβούλιο.



ΠΗΓΗ-WWW.IN.GR,Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: