Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κίνηση πανικού και απόγνωσης από την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια αύριο στις 12:30.



Σε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια, το μεσημέρι της Παρασκευής (12.30), καλεί η προεδρία της Δημοκρατίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να καθοριστούν τα διαδικαστικά και η ατζέντα. 

Προς το παρόν είναι αντικρουόμενες οι πληροφορίες αναφορικά με τη λήψη της πρωτοβουλίας. Η Κρατική Τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για αίτημα του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Αλέκας Παπαρήγα, με αντικείμενο την αναζήτηση περιθωρίων για συναίνεση.

Στο σύσκεψη θεωρείται δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα λάβουν πρόσκληση η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά, καθώς βάσει  του κανονισμού της Βουλής δεν αναγνωρίζονται ως κόμματα.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: