Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην Λιβύη.Συνεχής ενημέρωση από το KKE4EVER.

Συγκεντρώνουμε συνεχώς πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ για την κατάσταση στην Λιβύη και θα ανανεώνουμε την συγκεκριμένη ανάρτηση συνεχώς.



Τελευταία ενημέρωση 2:30 πμ


Σκληρές μάχες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι και οι αντικαθεστωτικοί για τον έλεγχο του πετρελαϊκού λιμανιού Μπρέγκα ενώ δυνάμεις πιστές στον Λίβυο συνταγματάρχη σφυροκοπούν την ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Μισράτα. Ανησυχία για την τύχη 400 Αφρικανών μεταναστών που αγνοούνται εξέφρασαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, στην Τουρκία βρίσκεται ο απεσταλμένος του Μουαμάρ Καντάφι, Αμπντελατί Ομπεϊντι και συζητά για κατάπαυση του πυρός.(tanea.gr) 

***
Εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από λάθος, το βράδυ της Παρασκευής στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα στα ανατολικά της Λιβύης, όπως δήλωσε το Σάββατο ένας αξιωματούχος της Αντζαμπίγια που είναι αρμόδιος για τις επαφές με τους εξεγερμένους. 

Ένα αεροπλάνο της συμμαχίας άνοιξε πυρ περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρέγκα εναντίον μίας αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι οχημάτων, ανάμεσά τους και ένα ασθενοφόρο, λίγο αφού ένας εξεγερμένος είχε πυροβολήσει στο αέρα για να εκφράσει τη χαρά του, διευκρίνισε ο Ισα Χάμις. 

***

«Ηταν λάθος (του αντικαθεστωτικού), τα αεροπλάνα πίστεψαν ότι πυροβολεί εναντίον τους και χτύπησαν την αυτοκινητοπομπή», δήλωσε ο Χάμις στο Γαλλικό Πρακτορείο. 
Εννέα εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, καθώς και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ασθενοφόρο, ο οδηγός και τρεις φοιτητές ιατρικής από τη Βεγγάζη, πρόσθεσε. 
Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ «εξετάζει τις πληροφορίες από τη Λιβύη», δήλωσε η εκπρόσωπος της συμμαχίας. «Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο αμάχων», είπε από τις Βρυξέλλες η Οάνα Λουνγκέσκου. «Αποστολή του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύει τους άμαχους και τις πολιτικές περιοχές από τις επιθέσεις», πρόσθεσε. (nooz.gr)
***



Σε πλήρη υποχώρηση βρίσκονται οι αντάρτες που μάχονται τις δυνάμεις του Καντάφι από πόλεις που μέχρι πρότινος είχαν υπό τον έλεγχό τους. Οι αντικαθεστωτικοί έχασαν τον έλεγχο των πόλεων Ρας Λανούφ και Μπιν Τζαουάντ, ενώ οι μάχες μαίνονται σε Μπρέγκα και Αζνταμπίγια.(enet.gr)
***
     Mυστική διαταγή με την οποία ενέκρινε την παροχή αμερικανικής υποστήριξης στους εξεγερμένους που μάχονται κατά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τέσσερις κυβερνητικές πηγές, ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τη διαταγή μέσα στις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες.Τέτοιες διαταγές χρησιμοποιούνται για την έγκριση μυστικών επιχειρήσεων της CIA. (naftemporiki.gr)        
***
Εν τω μεταξύ, οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διαπιστώσει πολύ μικρή ανάμιξη της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Χεζμπολάχ ανάμεσα στις τάξεις των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, όπως κατέθεσε ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ σε επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ.
Ο ναύαρχος των ΗΠΑ, Τζέιμς Σταυρίδης, διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ δήλωσε σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ότι υπάρχουν ενδείξεις παρουσίας των τρομοκρατικών οργανώσεων στο χώρο των εξεγερμένων, αλλά το θέμα ακόμα τελεί υπό στενή διερεύνηση, καθώς η Δύση τώρα αρχίζει να μαθαίνει περισσότερα για τους αντικαθεστωτικούς. (iskra.gr)
***
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Λιβύης οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς έχουν ξεπεράσει τους εκατό ενώ δεκάδες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε διάφορες πόλεις.Εκατοντάδες στρατιώτες του Λιβυκού στρατού έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.(kke4ever.blogspot.com)

  
Επιμέλεια : Red Star

1 σχόλιο:

παιδεία είπε...

Υποστηρίζουμε χωρίς σκοπιμότητες, μέχρι το τέλος, όλους τους άραβες επαναστάτες για Δημοκρατία καο Κοινωνική Δικαιοσύνη.