Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - Κ.Ο.Πάτρας-(6/4) Πάτρα-Μέγαρο Λόγου και Τέχνης - Κρίση στην ΕΕ και Αραβική Επανάσταση


Κρίση στην ΕΕ και Αραβική Επανάσταση
Ένας χρόνος “Ευρω-Μνημονίου”
ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ




Σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από την υπογραφή του “Μνημονίου”, της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης Παπανδρέου, της ΕΕ και του ΔΝΤ για να “σωθεί” η Ελλάδα από τη χρεοκοπία.
Ένας χρόνος, περικοπών σε μισθούς, μαζικές απολύσεις, διάλυση δικαιωμάτων στην υγεία-την ασφάλιση- την παιδεία, καταστολή και “λύση” στην κρίση τους δεν φάνηκε στον ορίζοντα. Τώρα ετοιμάζουν άλλα δέκα χρόνια με τα ίδια και χειρότερα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία και τους εξαθλιωμένους βιοπαλαιστές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ' ολόκληρη την Ευρώπη. 
Η κρίση τους όχι μόνο δεν έχει διέξοδο, αλλά τώρα μπαίνει σε ευρύτερους δρόμους από την επανάσταση των μαζών στις αραβικές χώρες. Τα βομβαρδιστικά των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών δεν μπορούν να εμποδίσουν την επανάσταση των μαζών στις αραβικές χώρες να εξαπλωθεί και στον ευρωπαϊκό νότο που μαστίζεται από την κρίση του καπιταλιστικού χρέους. Το “ευρω-μνημόνιο” σπρώχνει τους εργαζόμενους της Ευρώπης στον ίδιο δρόμο που πήραν οι αραβικές μάζες, στο δρόμο της κοινωνικής επανάστασης για την εξουσία της εργατικής τάξης, την μοναδική απάντηση στο αδιέξοδο της καπιταλιστικής χρεοκοπίας. 
Διαγραφή του χρέους, ούτε ένα ευρώ στους τραπεζίτες
Όχι στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών και συντάξεων
Όχι στο κλείσιμο σχολείων, σχολών και Νοσοκομείων
Κάτω το Μνημόνιο και η Κυβέρνηση
Οργάνωση και πάλη για την εργατική εξουσία.
εκδήλωση - συζήτηση
Τετάρτη 6

 Απρίλη, 7 μμ
Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου)
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - Κ.Ο. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: