Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Κολαούζος της κυβέρνησης ο φασιστικός ΛΑ.Ο.Σ.


Ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα εναντίον των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) επιχειρεί να δώσει ο ΛΑ.Ο.Σ., που δεν παραιτείται από την προσπάθεια να στρέψει τους υπόλοιπους εργαζόμενους εναντίον τους. Το κόμμα που υπερψήφισε το μνημόνιο και έβαλε το χεράκι του για το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου σε βάρος ολόκληρου του λαού και των δικαιωμάτων του, προσπαθεί τώρα να σπείρει διχόνοια μέσα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, εφαρμόζοντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Προ ολίγων ημερών επικαλούνταν υποκριτικά τους κατοίκους της περιφέρειας που φορολογούνται για να χρηματοδοτούνται δήθεν οι συγκοινωνίες στην Αθήνα.
Χτες, με ανακοίνωσή του, ισχυρίστηκε ότι η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων των ΜΜΜ είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουν ίδιοι οι μισθοί των «βολεμένων» εργαζομένων σ' αυτά. Οπως ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, «δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι κάθε απόπειρα μείωσης μισθών ή παραπάνω απασχόλησης σκοντάφτει στο βόλεμα. Εναλλακτική πειστική πρόταση δεν έχουμε ακούσει για το πώς θα μείνουν ίδιοι οι μισθοί και δεν θα αυξηθούν τα εισιτήρια»!!!
Είναι προφανές ότι οι στυλοβάτες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής τρέμουν σαν το ψάρι έξω από το νερό στη σκέψη πως οι εργαζόμενοι και συνολικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι κοντά στο να κατανοήσουν ότι ο αγώνας ενός είναι αγώνας όλων, ότι κοινή πρέπει να είναι η πάλη τους, αφού κοινός είναι ο αντίπαλος που πρέπει να εξουδετερώσουν. Στο να κατανοήσουν δηλαδή το «η ισχύς εν τη ενώσει». Ματαιοπονεί ο ΛΑ.Ο.Σ. αν πιστεύει ότι κάτι τέτοιες τοποθετήσεις θα πιάσουν τόπο, θα του γίνουν μπούμερανγκ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: