Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αφορά όλο το λαό!

΄Οχι  χωματερή στην Κερατέα και σε καμιά κατοικημένη περιοχή
Νίκη στον αγώνα των κατοίκων!

Χαιρετίζουμε τον μαζικό και αποφασιστικό αγώνα που εδώ και ένα μήνα δίνει ο λαός της Κερατέας. Αγώνας δίκαιος, ενάντια στη μετατροπή του τόπου του σε χαβούζα, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση προς εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και των επιλογών (Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Αττική) ενός συστήματος σε βαθιά κρίση.
Το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού (ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.ΟΣ.) υπηρετεί πιστά ένα σύστημα εκμεταλλευτικό και εξαρτημένο που επιδιώκει να φορτώσει στις πλάτες του λαού τις συνέπειες επιλογών του για τις οποίες ο λαός αυτός δεν είναι υπεύθυνος. Αυτό κάνει εδώ στην Κερατέα και ανάλογα πράττει απέναντι και στους εργαζόμενους. Με τη σκληρή καθημερινή  επίθεση που έχει εξαπολύσει σ’ όλες τις πλευρές της ζωής τους, εφαρμόζοντας τις εντολές του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας και με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Παρά την άγρια τρομοκρατία με τα ΜΑΤ, τα χημικά, τις πλαστικές σφαίρες, τις αύρες, τις απειλές, τις συλλήψεις και τις δίκες, τις δολιοφθορές και τις προκλήσεις, οι κάτοικοι δε «λυγίζουν», δε σταματούν το δίκαιο αγώνα τους. Βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα και στο μπλόκο (ακόμα και σε όλη την περίοδο των γιορτών) μην επιτρέποντας να ξεκινήσει το λεγόμενο «έργο». Την ίδια στιγμή, κι ενώ το Ειρηνοδικείο Λαυρίου αποφασίζει προσωρινή αναστολή των εργασιών, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αποχωρούν και η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω. Αντίθετα, δια στόματος Ραγκούση (12/1), εκφράζει ξανά την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εγκατάσταση της χωματερής αδιαφορώντας προκλητικά για τις καταστροφικές της συνέπειες για το λαό και την ευρύτερη περιοχή. Σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι τα επίσημα ΜΜΕ που αποσιωπούν και συκοφαντούν τον αγώνα των κατοίκων.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αφορά όλο το λαό! Απέναντι σε μια πολιτική που εξαθλιώνει, που τρομοκρατεί, που καταργεί δικαιώματα δεκαετιών, κατακτημένα με αίμα, που με τον «Καλλικράτη» προχωρά σε περικοπές και απολύσεις στους ΟΤΑ, που μετατρέπει ολόκληρες περιοχές σε χαβούζες όπου θα στιβάζονται τα απορρίμματα των τσιμεντουπόλεων, η μαζική αντίσταση με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής προβάλλει ως η μοναδική διέξοδος.
Η απαξίωση αλλά και η αντίθεση μεγάλου κομματιού του λαού στην κυβερνητική πολιτική, που εκφράστηκε και με τη μεγάλη αποχή από τις πρόσφατες εκλογές του «Καλλικράτη», «δένει» με το ξέσπασμα αγώνων που εξελίσσονται αυτή την περίοδο. Είναι ο προπομπός των μαζικότερων αγώνων που θα ακολουθήσουν απέναντι στο μαύρο τοπίο που ο «Καλλικράτης» και η συνολικότερη πολιτική του Μνημονίου και του Δ.Ν.Τ.- στην οποία εντάσσεται- διαμορφώνουν στο δικαίωμα στη δουλειά, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, το μέτωπο των Δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων της Κερατέας θα δυναμώσει αν συντονιστεί μ’ όσους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Από τους κατοίκους του Λαυρίου που θα υποστούν κι αυτοί τις συνέπειες, μέχρι τους κατοίκους της Φυλής και του Γραμματικού. Με συνελεύσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, από κοινού δράση.
Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης οι κάτοικοι μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να αντιτάσσουν τη δική τους αποφασιστικότητα! Έχοντας εμπιστοσύνη στον ίδιο τον αγώνα τους και στις δυνάμεις τους, ανεξάρτητα από τις όποιες «θετικές» ή «αρνητικές» εκβάσεις της υπόθεσης στο πεδίο των δικαστηρίων. Γιατί μόνο ο επίμονος  δρόμος του αγώνα είναι αυτός που μπορεί να μπλοκάρει τους κοπρίτες της κυβερνητικής πολιτικής και να φέρει τη νίκη!
Ο αγώνας στην Κερατιά αποτελεί θετική παρακαταθήκη στην πορεία για την ανάπτυξη συνολικά της αντίστασης του λαού ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης, της εξαθλίωσης, των χωματερών και της τρομοκρατίας.
Η κοινωνία της μόλυνσης δεν καθαρίζεται – Ανατρέπεται!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει - του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

 Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
16  Γενάρη 2011  
 cpgml@otenet.gr
 www.kkeml.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: