Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο αγώνας στην Τυνησία συνεχίζεται-Ο νέος προσωρινός Πρόεδρος Mohammed Ghannouchi ήταν συνεργάτης του Zine al-Abidine Ben Ali. Σχόλιο του Red Star.

Η κατάληψη από δεκάδες διαδηλωτές του υπουργείου Εσωτερικών λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει την χώρα ο λαομίσητος Πρόεδρος Ben Ali-Photo :AFP

Ύστερα από διαδηλώσεις και αιματηρές συγκρούσεις πολλών ημερών, ο λαός της Τυνησίας κατάφερε να διώξει τον Zine al-Abidine Ben Ali.Οι συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία και τον στρατό είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.Ο Ben Ali εγκατέλειψε την χώρα στην κυριολεξία νύχτα ,ψάχνοντας καταφύγιο στη Γαλλία την Μάλτα ή την Σαουδική Αραβία.Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό που βρίσκεται αλλά σύμφωνα με το Αljazeera τελικός προορισμός του θα είναι χώρα του Περσικού κόλπου.
 Προσωρινά καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας Mohamed Ghannouchi, μ'άλλα λόγια άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς καθώς πρόκειται για στενό συνεργάτη του πρώην Προέδρου της Τυνησίας και Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Constitutional Democratic Rally του οποίου Πρόεδρος ήταν βέβαια ο...Ben Ali.
Η νύχτα θα δείξει πόσο αυτή η αλλαγή θα ικανοποιήσει έστω προσωρινά τους Τυνήσιους πολίτες.
H κατάσταση παραμένει έκρυθμη με χιλιάδες Τυνήσιους να βρίσκονται στους δρόμους και πολλά κυβερνητικά κτίρια στην κυριολεξία να έχουν λεηλατηθεί.Οι Η.Π.Α χάνουν έναν σημαντικό σύμμαχο τους στην Βόρεια Αφρική και ελπίζουν πως ο 

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τις όποιες εξελίξεις.

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: