Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Προπαγάνδα ξεπερασμένων...ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιολόγοι του σιναφιού τους προπαγανδίζουν, ως «εκσυγχρονιστές», ότι το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιολόγοι του σιναφιού τους προπαγανδίζουν, ως «εκσυγχρονιστές», ότι το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο. Το λένε αυτοί που θεωρούν ως οπισθοδρομικό το ΚΚΕ επειδή αγωνίζεται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που αρνούνται στο λαό ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζει καλά και να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει.
Το λένε αυτοί που έχουν στις γραμμές τους από τον Τσουκάτο και την Δαμανάκη ως τον Κωνσταντόπουλο και τον Κουβέλη. Αυτοί που είχαν τον Πανούση, τον Βούγια και τους διαφήμιζαν ως πρότυπο του εκσυγχρονιστικού ανοίγματος. Είναι αυτοί που έχουν πρότυπο την χρεοκοπημένη «κεντροαριστερά».


Αυτοί, που λένε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια γιατί πέρα από τα άλλα ζούμε περισσότερο χρόνο και ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα με το ένα πόδι στον τάφο, αυτοί που καταργούν την 5ετή διαφορά συνταξιοδότησης της γυναίκας που σηκώνει διπλά και τριπλά φορτία στο όνομα της ισότητας. Είναι ξεπερασμένο το αίτημα του ΚΚΕ για ενιαίο καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους;
Αυτοί που υψώνουν ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και θεωρούν ξεπερασμένο το αίτημα του ΚΚΕ για δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς εμπόρους. Αυτοί που θεωρούν ξεπερασμένο και αρνούνται τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την κατοχύρωση του 35ωρου, του 5ήμερου και τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.
'Η, μήπως, είναι οπισθοδρομικό το αίτημα τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή ιδιοκτησία, αφού οι εργαζόμενοι τα δημιουργούν με την εργασία τους;
Γιατί πριν από 100 χρόνια το 8ωρο ήταν πρόοδος και τώρα έγινε οπισθοδρόμηση, όταν μάλιστα ο πλούτος που παράγεται σήμερα είναι πολύ περισσότερος; Γιατί θεωρούνται οπισθοδρόμηση οι συλλογικές συμβάσεις, τα επιδόματα στα βαριά και ανθυγιεινά και άλλα;

Πηγή:www.rizospastis.gr

2 σχόλια:

haridimos είπε...

Τη Δαμανάκη την είχαν άλλοι πάντως πριν κι αυτοί την ανέδειξαν...

Red Star είπε...

Σωστά τα λες.Θυμάμαι καθαρά πως υπήρχε γραμμή του ΚΚΕ στις εκλογές του 1989 για πριμοδότηση στην σταυροδότηση της Μαρίας Δαμανάκη (στα πλαίσια του ενιαίου ΣΥΝ). Δυστυχώς είδαμε που κατάντησε η εν λόγω πολιτικός που έχει συνδέσει το όνομα της και με φοιτητική εξέγερση του 1973.