Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αθώος 90 χρόνια μετά τον απαγχονισμό του για φόνο !

Ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε στην Αυστραλία, δικαιώθηκε μετά θάνατον και για την ακρίβεια μετά από 90 χρόνια αγώνων, δικαστικών διαμαχών και επιστημονικών εξετάσεων.
Colin Ross Campbell was executed in 1922.
O Colin Ross Campbell   (ABC TV)
Ο Ρος απαγχονίστηκε τον Απρίλιο του 1922, όταν καταδικάστηκε για την δολοφονία της 12χρονης Άλμα Τρίσκε, η οποία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1921. Εξαρχής ο Ρος ισχυριζόταν την αθωότητά του, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση.
Μετά τον απαγχονισμό ου, ακολούθησαν μακροχρόνιες έρευνες, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τρίχες οι οποίες βρέθηκαν στον Ρος, δεν ανήκαν τελικά στο θύμα. Το στοιχείο αυτό, πάνω στο οποίο είχαν στηριχθεί η δίκη και η καταδίκη του, αποδομήθηκε.


Η μητέρα του Ρος είχε ζητήσει να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στον γιο της, αλλά οι αρχές τότε τής αρνήθηκαν.
Πολύ σύντομα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της αρμόδιας πολιτείας, ο Ρομπ Χολς, θα παραδώσει τα οστά του Κόλιν Κάμπελ Ρος στους απογόνους του, προκειμένου να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του.
"Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στον Ρος τη ζωή που δεν έζησε", δήλωσε ο υπουργός.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: